ΛΑΔΕΝΙΑ ΚΙΜΩΛΟΥ

Δεν εισάγαμε μοτσαρέλα με διοξίνες!!

«Στην Ελλάδα δεν έγιναν εισαγωγές τυριού μοτσαρέλα με διοξίνες, το οποίο βρέθηκε στην Ιταλία με αποτέλεσμα να ξεσπάσει νέο διατροφικό σκάνδαλο. Συγκεκριμένα, από έρευνες που έγιναν στην περιοχή Campania της Ιταλίας βρέθηκε ότι το τυρί μοτσαρέλα, που έχει παραχθεί από γάλα βουβαλιού, περιέχει διοξίνες, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις ευρωπαϊκές υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και αγορές. Ωστόσο, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, το συγκεκριμένο τυρί διατέθηκε μόνο στην εσωτερική αγορά της Ιταλίας και δεν διακινήθηκε σε κανένα κράτος -μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε εξήχθη σε τρίτη χώρα.»

Λένε τώρα αυτοί κι εμείς πρέπει (;) να τους πιστέψουμε…!!

Βρε δε "χτυπάμε" μια Λαδένια να έχουμε το … στομαχάκι μας ήσυχο;;

Η φωτογραφία είναι από το blog της Δώρας Αβραμιώτη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά:
Για τη ζύμη:

400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
½ κουταλάκι αλάτι
1 ½ ποτήρι νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη λαδένια:
2 τεμ. Κρεμμύδι σε φέτες
2 τεμ. Τομάτα σε φέτες
2 κουταλάκια ρίγανη
Αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Βήματα :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη (αφού τα κοσκινίσουμε) και
ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με της φέτες από το κρεμμύδι και τη τομάτα.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε το αλατάκι.
Ρίχνουμε πάνω από τη λαδένια το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45’.

Η Λαδένια βρίσκεται στις "ΣΥΝΤΑΓΕΣ από τη συλλογή μου" Σελ. 118

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα