ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ-ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ : "Συναντίληψη & κοινή δράση"

Τα τρία Επιμελητήρια Λέσβου, Χίου και Σάμου, έχοντας συμπληρώσει φέτος 90 χρόνια από την κοινή ίδρυση τους με το Bασιλικό Διάταγμα 3/12/1918, αποφάσισαν και πραγματοποίησαν μια μεγάλη επετειακή εορταστική εκδήλωση στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2009, στην αίθουσα δεξιώσεων Rοyal Ballroom του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Πρώτος στόχος της - για πρώτη φορά - συνδιοργάνωσης μιας τέτοιας εκδήλωσης, ήταν η επιδίωξη συναντίληψης και κοινής δράσης των τριών ακριτικών Νομών μας, που αντιμετωπίζουν τα ίδια περίπου προβλήματα, λόγω της νησιωτικότητας και του μικρού μεγέθους των οικονομιών τους. Δεύτερος στόχος ήταν η σύσφιξη των δεσμών των Βόρειο-αιγαιοπελαγιτών της Αττικής με τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Για το νομό Σάμου, τους τομείς πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η τοπική οικονομία και ανάπτυξη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου και πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Νησιωτικών Περιοχών Ελλάδας, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους. Στάθηκε ιδιαίτερα στις δραστηριότητες του τοπικού Επιμελητηρίου και στον προγραμματισμό της μελλοντικής του δράσης. Έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθούν από δω και πέρα τα 3 Επιμελητήρια του αρχιπελάγους, προβάλλοντας και διεκδικώντας μέτρα και μέσα που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη των νησιών. Ολόκληρη η ομιλία του εδώ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν - μεταξύ άλλων – οι βουλευτές Ν. Σηφουνάκης, Γ. Γιαννέλλης και Μ. Βορίδης, πολλοί Λέσβιοι, Χιώτες και Σαμιώτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αττική, δημοσιογράφοι από τον τοπικό τύπο των νησιών και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων. Κεντρικός παρουσιαστής ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα χορευτικά συγκροτήματα των νησιών που χόρεψαν τοπικούς νησιώτικους σκοπούς και χορούς και εντυπωσίασαν με το πρόγραμμά τους. Για τη Σάμο χόρεψε το συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Καλλιθέας.

Στο χώρο της αίθουσας, τα βλέμματα και τις καρδιές των παρευρισκομένων έκλεψαν τα εκθέματα από την τοπική παραγωγή κάθε νησιού με τα οποία και μας φίλεψαν στο τέλος της βραδιάς.

5 σχόλια

  1. Πολυ μ'αρεσουν οι χοροι σας τους εχουμε μαθει στο χορευτικο του πολιτιστικου μας.Ο γιος μου περισυ στο θεατρο πετρας που κανουμε 3ημερες εκδηλωσεις ειχε χορεψει μυτιληνη.Νασαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εμένα το βλέμμα μου και την καρδιά μου τολμώ να πω ότι έκλεψε η ... τοπική παραγωγή σας!!
    Ωραία τα κρασάκια σας, ωραίοι και οι χοροί σας, εύχομαι να επιτευχθεί ο στόχος της συνδιοργάνωσης:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία όλα, νά 'μασταν και 'μεις από μια μεριά...καλημέρα φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια απο τα ιδια, με τραβηξε το λαδι, το κρασι και το ουζακι. Καλημερα Γιωργη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, αυτά τα κρασάκια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα