ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;

Το σχέδιο ξεκίνησε φιλόδοξα (ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ) κατέληξε (;) άδοξα. Η ανάρτηση είναι από το blog του ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ.

Εκ μέρους των μαθητών της Α' Λυκείου του Πυθαγορείου Λυκείου Σάμου ενημερώνω ότι το πρόγραμμα που οι μαθητές με κόπο τελείωσαν δεν είχε την αναμενόμενη και ποθητή αποδοχή από τις αρχές και μη του τόπου.

Ίσως το λάθος να είναι στο πως έγιναν κάποιες επαφές - χειρισμοί αλλά το θέμα παραμένει ότι οι μαθητές είναι πικραμένοι και απογοητευμένοι (κάτι που δεν ήταν ανάγκη να αρχίσει από τώρα. Ας περιμέναμε καμιά 5ετία ακόμη πριν τους κλείσουμε την πόρτα στα μούτρα). Το πρόγραμμα έτοιμο. Οι αφίσες και το βιβλίο τυπώνονται, το CD οκ. Όλα έτοιμα και.....

Το πρόγραμμα έγινε (δια λέχθηκε από τα ίδια τα παιδιά) για να παρουσιαστεί σε άλλο νομό της Ελλάδας μπας και μάθει η υπόλοιπη Ελλάδα που πέφτει η Σάμος και πως είναι, που ήταν και ο στόχος του προγράμματος, με απώτερο σκοπό να πείσουμε σχολεία της Ελλάδας να έρχονται εδώ για 5 ήμερη (μεγαλεπήβολο δεν λέω αλλά καλύτερα να έχεις στόχους παρά να ...κάθεσαι και να περιμένεις)

Τι συνέβη;

  1. κανένα πρακτορείο του νομού δεν μας έκανε προσφορά για την μετακίνηση των μαθητών
  2. το πρακτορείο από Θεσσαλονίκη έκανε προσφορά αλλά δε βρίσκει εισιτήρια Ολυμπιακής
  3. η νομαρχία μας δίνει χρήματα μόνο για εκτύπωση του βιβλίου και όχι για μετακίνηση και διαμονή για την εκδρομή
  4. τα παιδιά δεν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον καθηγητή του ΑΠΘ που είχε κανονιστεί συνάντηση
  5. τα παιδιά δεν θα δουν πως είναι τα σχολεία σε άλλες πόλεις
  6. τα παιδιά δεν θα έχουν την πριβέ ξενάγηση στο μουσείο (και αυτό ήδη κανονισμένο).

Αυτά είναι με λίγα λόγια τα καθέκαστα. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η γενική αντιπάθεια (βαριά λέξη αλλά ισχύει) προς την υπεύθυνη καθηγήτρια που διάλεξε/επέβλεψε το πρόγραμμα (γιατί ζητάει πολλά και απαιτεί εξωπραγματικά πράγματα) και η απογοήτευση και απορία των μαθητών και των γονέων.

ΓΙΑΤΙ?

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα