ΑΠΟΣΥΡΣΗ

Αποσύρεται από την αγορά το υγρό φακών επαφής Complete Moisture Plus
Πηγή : Associated Press
Αθήνα

Αποσύρεται και από την ελληνική αγορά το υγρό φακών επαφής με την ονομασία Complete Moisture Plus. Η ίδια η εταιρεία που το παρασκευάζει διεθνώς αποφάσισε να το αποσύρει, αφού διαπιστώθηκε ότι προκαλεί σοβαρή λοίμωξη στα μάτια. Οι ειδικοί καλούν όσους το χρησιμοποιούν να σταματήσουν αμέσως τη χρήση του.

Προκαλεί σπάνια λοίμωξη

Το υγρό διαπιστώθηκε ότι προκαλεί κερατίτιδα οφειλόμενη σε ακανθαμοιβάδα, μια σπάνια αλλά σοβαρή πάθηση του κερατοειδούς χιτώνα.

Περιστατικά αυτής της λοίμωξης καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως εξήγησε στα «ΝΕΑ» ο οφθαλμίατρος Αναστάσιος Κουρής, διευθυντής ΕΣΥ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, «η συγκεκριμένη λοίμωξη οφείλεται στον μικροοργανισμό ακανθαμοιβάδα. Προκαλεί αφόρητο πόνο ενώ μπορεί να καταστρέψει τον κερατοειδή χιτώνα. Η λοίμωξη θεραπεύεται δύσκολα ενώ αν η βλάβη είναι εκτεταμένη ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί ακόμη και μεταμόσχευση κερατοειδούς».

Το συγκεκριμένο προϊόν διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Nexus Medical A.E.

O ΕOΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο υγρό φακών επαφής να διακόψουν αμέσως τη χρήση του.

Όσοι μάλιστα εμφανίσουν συμπτώματα όπως πόνο, ερεθισμό, υπερβολική δακρύρροια, ασυνήθιστη φωτοευαισθησία, θολή όραση ή οποιαδήποτε άλλη ενόχληση θα πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως με τον οφθαλμίατρό τους.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα