Η εποχή της νέας τεχνολογίας ανατέλλει στη Νεβάδα

Επιμέλεια: Παναγιώτης Αθανάσαινας

patha@kathimerini.gr

Οι μεγαλύτερες τεχνολογικές επιχειρήσεις έχουν συγκεντρωθεί στη Νεβάδα των ΗΠΑ για την ετήσια Έκθεση Ηλεκτρονικών που απευθύνονται σε καταναλωτές. Στα πλαίσια της έκθεσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομιλίες ανώτατων διευθυντικών στελεχών εταιρειών γιγάντων της υψηλής τεχνολογίας στις οποίες διαφαίνεται η κατεύθυνση της αγοράς τα επόμενα χρόνια.


Το νέο στίγμα της Yahoo υπό την καθοδήγηση Γιανγκ

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Yahoo, Τζέρι Γιάνγκ, θέλησε να δείξει στην ομιλία του το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η εταιρεία στην παροχή υπηρεσιών στο Διαδίκτυο αλλά και στη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων υπηρεσιών της Yahoo στους χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Ήδη από τη Δευτέρα ξεκίνησε η διάθεση της νέας δοκιμαστικής έκδοσης του Yahoo.com ειδικά προσαρμοσμένης για κινητά τηλέφωνα, η οποία μάλιστα θα διαφέρει και από πλευράς περιεχομένου σε σχέση με την έκδοση της ιστοσελίδας για υπολογιστές. Η νέα πλατφόρμα δανείζεται στοιχεία από δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Facebook, το MySpace και το Flickr, οι οποίες ενθαρρύνουν τους χρήστες τους να μοιράζονται τις προσωπικές τους εμπειρίες και φωτογραφίες με άλλους χρήστες, «χτίζοντας» έτσι δικτυακές κοινότητες.

Σε αντίθεση με τη Google, που ανέπτυξε ένα λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, η Yahoo σκοπεύει να βελτιώσει τις υφιστάμενες υπηρεσίες της μέσω κινητών ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε όλα τα κινητά τηλέφωνα ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Τέλος, η εταιρεία θα εισάγει το νέο Yahoo Go 3.0, την αναβάθμιση του πακέτου υπηρεσιών της Yahoo για κινητά τηλέφωνα.

Το Skype στο PSP της Sony

Οι κάτοχοι του Playstation Portable, του φορητού συστήματος της Sony, θα μπορούν πολύ σύντομα να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή για να πραγματοποιήσουν δωρεάν ή φθηνές κλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μετά την προσεχή αναβάθμιση λογισμικού που θα μπορούν να κάνουν οι χρήστες του PSP και θα τους επιτρέπει να μιλούν δωρεάν με άλλους χρήστες του Skype αλλά και να πραγματοποιούν κλήσεις σε σταθερές και κινητές συσκευές σε όλο τον κόσμο, με χρέωση.

Η κίνηση έχει ως στόχο την προώθηση του PSP ως φορητή πλατφόρμα διασκέδασης πολλαπλών λειτουργιών.

Πρόσβαση στο Ίντερνετ από την τηλεόραση

Η πιο ενδιαφέρουσα ίσως ανακοίνωση, μέχρι στιγμής, στην Έκθεση Ηλεκτρονικών στη Νεβάδα προέρχεται από τη Samsung. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων LCD και Plasma υψηλής ευκρίνειας θα επιτρέπουν στους κατόχους τους να διαβάζουν τις ειδήσεις από την USA Today, να παίζουν παιχνίδια ή να ψάχνουν για συνταγές. Το μόνο που θα χρειάζεται είναι μία σύνδεση Ίντερνετ και το πάτημα ενός κουμπιού στο χειριστήριο της τηλεόρασης.

Επιπλέον, κάποια μοντέλα LCD θα έχουν προεγκατεστημένο περιεχόμενο, το οποίο θα περιλαμβάνει wallpapers μέχρι προγράμματα γυμναστικής και παιχνίδια όπως το Sudoku. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης του εγκατεστημένου περιεχομένου, κατεβάζοντας στη μνήμη της τηλεόρασης καινούργια παιχνίδια και wallpapers από το Ίντερνετ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters, Associated Press, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα