ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο διαδικτυακός φίλος «ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ», από το blog ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ με προσκάλεσε στo παιχνίδι του Βιβλίου , με τους παρακάτω όρους:

1.
Πιάσε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά σε σένα.
2. Άνοιξε το βιβλίο στη σελίδα 123 (αν το βιβλίο διαθέτει λιγότερες από 123 σελίδες, άφησέ το και πήγαινε στο επόμενο κοντινότερο).
3. Βρες την 5η περίοδο (=από τελεία σε τελεία, αν θυμάσαι…) της σελίδας.
4. Ανάρτησε τις επόμενες 3 περιόδους (δηλ. την 6η, την 7η και την 8η ).
5. Ζήτα από 5 ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.

Το πιο κοντινό μου βιβλίο είναι το Ζαχίρ του PAULO COELHO.

Πάμε λοιπόν. Σελίδα 123. Το απόσπασμα περιγράφει τη σύνθεση του κοινού, σε μια αίθουσα εστιατορίου, όπου υπάρχει στημένη μια αυτοσχέδια σκηνή.

"Δυο τρία παιδιά εννιά δέκα χρονών, που μάλλον τα κουβάλησαν εδώ οι γονείς τους. Μερικοί ηλικιωμένοι, που πρέπει να κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να έρθουν, καθώς ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό απέχει γύρω στα πέντε τετράγωνα. Πίνουν, καπνίζουν, συζητούν δυνατά, σαν να μην υπάρχει κανείς στη σκηνή."

Συγγραφέας: Coelho Paulo

Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Σειρά: Ξένη Λογοτεχνία

ISBN: 960-14-1068-6

Έτος έκδοσης: 2005

€18.00 (με ΦΠΑ)

Περιγραφή

Ένας συγγραφέας με παγκόσμια φήμη.
Μια πολεμική ανταποκρίτρια που μόλις γύρισε από το Ιράκ.
Κάποιος εξαφανίζεται.
Μια έμμονη ιδέα.
Δύο τόποι, ένα ταξίδι.
Εκείνη ακολουθεί την αλήθεια της.
Εκείνος αναθεωρεί τη ζωή του.
Ακολουθούν το πεπρωμένο τους.

Το "Ζαχίρ", είναι μια ιστορία αγάπης, απώλειας και τυραννικού πάθους. Ένας διάσημος συγγραφέας που, όπως και ο Πάουλο Κοέλο, γράφει για την πνευματικότητα και που επίσης έχει διανύσει το δρόμο του Αγίου Ιακώβου, ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του η Εστέρ, πολεμική ανταποκρίτρια, τον εγκατέλειψε χωρίς να αφήσει ίχνη. Στην αναζήτηση της Εστέρ, ο συγγραφέας αναγκάζεται να περιπλανηθεί σε πολλούς δρόμους ακολουθώντας διάφορα στοιχεία. Σαν σύγχρονος Οδυσσέας, πρέπει να αντισταθεί σε πειρασμούς και να βρει τους ανέμους που θα τον οδηγήσουν στο θεμελιώδες κλειδί: την ξεκάθαρη ανακάλυψη του εσωτερικού του εγώ. Αφήγηση γεμάτη σχόλια και σκέψεις για το χρήμα, τη φήμη και το γάμο, το "Ζαχίρ" συνοδεύει το συγγραφέα, που βυθίζεται στην έμμονη ιδέα του, στο άγχος να βρει τους λόγους που ώθησαν την αγαπημένη του να τον εγκαταλείψει.

Έργο με συναρπαστικούς παραλληλισμούς μεταξύ της ζωής του συγγραφέα Πάουλο Κοέλο και της ζωής του ήρωά του, που κάνουν την ανάγνωση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, το "Ζαχίρ" είναι εμπνευσμένο από την ισλαμική παράδοση και το διήγημα "Το άλεφ" του Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Από εκεί πηγάζει και η έννοια του Ζαχίρ, αυτής της παρουσίας που καταλαμβάνει ολοκληρωτικά το πνεύμα και την ύπαρξη όσων ξέρουν ότι είναι αδύνατο να αντισταθεί κανείς στην αγάπη.

"Το Ζαχίρ: Κάτι ή κάποιος που όταν έρθουμε σ επαφή μαζί του, καταλήγει να απασχολεί λίγο-λίγο τη σκέψη μας μέχρι που δεν μπορούμε πια να συγκεντρωθούμε σε τίποτα άλλο. Το δικό μου Ζαχίρ έχει όνομα και το όνομά του είναι Εστέρ."

Πάουλο Κοέλο

Κι εγώ με τη σειρά μου τώρα προσκαλώ στο παιχνίδι την Αρχοντία, τη Μελένια, τα Δειπνοσοφήσματα, το THIS AND THAT και τα παιδιά από το Π.Γ.Λ.Σ. Καλή συνέχεια!!

3 σχόλια

 1. Δεν το έχω διαβάσει αυτό το βιβλίο .. eykairia..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. βρε το ΠΓΛΣ είναι το Λύκειο που με έβγαλε στην κοινωνία;
  δεν το έπιασα με την πρώτη..
  Και ποίος συντάσσει το ιστολόγιον τούτο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι ιδέες αναπτύσσονται όταν υπάρχει ελευθερία και αρχίζουν να απειλούνται όταν ξαφνικά η κυβέρνηση έχει μια ιδέα για το τι είναι ελευθερία. Το διαδύκτιο δεν χρειάζεται ούτε μπάτσους, ούτε κουκουλοφόρους. Διαδώστε το

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα