ΚΤΕΛ ΣΑΜΟΥ - Μια ευχάριστη έκπληξη!

Η ιστορία των Λεωφορείων Κοινής Εκμετάλλευσης Σάμου αρχίζει από το 1920, τότε που κάθε χωριό της Σάμου διέθετε από ένα λεωφορείο και εξυπηρετούσε τους κατοίκους με την πρωτεύουσα.

Περίπου το 1950 ιδρύθηκε το ΚΤΕΛ (Κοινό Ταμείο Εκμετάλλευσης Λεωφορείων) Σάμου, κάτω από την αιγίδα της Πολιτείας, με ποιο συγκροτημένη μορφή και διαμορφώθηκε η τακτική συγκοινωνία του νησιού.Η διοικητική δομή των ΚΤΕΛ ήταν με συμβούλια Μετόχων τα οποία διενεργούσαν ανά τριετία εκλογές για ανάδειξη Προέδρου –Αντιπροέδρου-Γραμματέα για την διοίκηση.


Το 2003 τα ΚΤΕΛ όλης της χώρας έγιναν Ανώνυμες εταιρείες Ιδιωτικού χαρακτήρα,
και η δομή της διοίκησης διατηρήθηκε όπως είχε.

Το ΚΤΕΛ Σάμου διαθέτει σήμερα 20 λεωφορεία για την εξυπηρέτηση του νησιού.
Καλύπτουν όλες τις κατηγορίες: Από παλιά αλλά καλοσυντηρημένα που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές…, μέχρι υπερσύγχρονα τουριστικά λεωφορεία που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις του επιβάτη…. (από τη σελίδα ΚΤΕΛ Σάμου)


Ανέκαθεν, οι διακοπές στη Σάμο (για μένα) είχαν σαν προϋπόθεση την ύπαρξη μεταφορικού μέσου.
Κι όταν αυτό δεν ήταν εφικτό, όλο και κάποιος συγγενής, φίλος, συγχωριανός, γνωστός, επιστρατεύονταν για συγκεκριμένες μετακινήσεις.
Στο πρόσφατο ολιγοήμερο ταξίδι μου στο νησί, πριν από μερικές μέρες και πιο συγκεκριμένα κατά την αναχώρησή μου από αυτό, βρέθηκα χωρίς "ρόδα" έχοντας να μετακινηθώ από το Βαθύ στο αεροδρόμιο.
Δεν ήταν οπωσδήποτε και τρελή η αγωνία μου σχετικά με τη μεταφορά μου, αφού σε τελική ανάλυση τα ταξί σχημάτιζαν ουρές μπροστά στο κουφάρι του ΞΕΝΙΑ...!
Βέβαια δίνοντας 23-25 ευρώ επιπλέον, το οικονομικό αεροπορικό εισιτήριο που είχα εξασφαλίσει, θα έπαυε να είναι τόσο οικονομικό...
Περνώντας από τα γραφεία των ΚΤΕΛ Σάμου, στο Γεφυράκι, πλησίασα από περιέργεια να δω τα τοιχοκολλημένα δρομολόγια, χωρίς να περιμένω και πολλά...
Ένας υπάλληλος που με είδε, προθυμοποιήθηκε να με εξυπηρετήσει
-Υπάρχει δρομολόγιο για αεροδρόμιο....;; του είπα, κάνοντας και μια χαρακτηριστική γκριμάτσα δυσπιστίας...
-Πέστε μου πότε "πετάτε" μου απάντησε χαμογελαστός.
-Την Τρίτη στις 12:55!!
-Θα πάρετε λοιπόν το λεωφορείο των 11:00 και θα σας αφήσει μπροστά στην πύλη του αεροδρομίου.
-!!!...Και... πόσο κοστίζει το εισιτήριο;;
-1,90 €!!



Επιβιβάστηκα 15 λεπτά πριν την αναχώρηση.
Το αυτοκίνητο καθαρό και κλιματιζόμενο!!
5 λεπτά πριν ξεκινήσει, είχε γεμίσει ασφυκτικά, τόσο σε καθημενους όσο και σε όρθιους.
Έκπληξη Νο2!!
Χωρίς να χάσουν χρόνο, οι υπεύθυνοι του Γραφείου επιδεικνύοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά, έβαλαν στη γραμμή άμεσα 2ο λεωφορείο και όλοι οι όρθιοι πέρασαν σ' αυτό!!!


Μετά από ένα άνετο, σχετικά σύντομο και ευχάριστο ταξίδι, φθάσαμε έγκαιρα στον προορισμό μας.

Δεν ξέρω, αυτά ίσως να είναι αυτονόητα για πολλούς, αλλά για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη!!

Επισημάνσεις:

  • Κρίνοντας από τις απαντήσεις γνωστών και φίλων σχετικά με το συγκεκριμένο δρομολόγιο, απαντήσεις που ήταν είτε αρνητικές είτε σε κλίμα πλήρους άγνοιας, θεωρώ ότι η εταιρία οφείλει δυναμικά να διαφημίσει το προϊόν της, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να την "ανακαλύπτουν", εν όψη μάλιστα και της τουριστικής περιόδου.
  • Η ιστοσελίδα της εταιρίας η οποία είναι αρκετά σύγχρονη, οφείλει να είναι και ενημερωμένη! (ακόμα υπάρχουν αναρτημένα τα χειμερινά δρομολόγια).
  • Σε κάθε περίπτωση το "ΜΠΡΑΒΟ" ισχύει στο ακέραιο!!

Υποσημείωση : Οι δυο υπέροχες φωτογραφίες στην αρχή της ανάρτησης, προέρχονται από την πολύ καλή ομάδα του facebook "ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ", στην οποία έχω τη χαρά και την τύχη να είμαι μέλος! 

5 σχόλια

  1. Μπράβο τους και μπράβο σου Γιώργο που το ανέδειξες!!!
    Όσο για τις παλιές φωτογραφίες, μόνο συγκίνηση και χαρά μας προσφέρουν!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια φωτογραφία αξίζει όσο χιλιες λέξεις, έτσι λένε
    Η Φωτογραφία στην αρχή της ανάρτησης αξίζει μια ολοκληρη Ελληνική ζωή με εκατομμύρια λέξεις στα πετρινα χρόνια, αυτά που ζήσαμε, μας έφερες πίσω στην νοσταλγική και πανφτωχη, αθώα παιδική ηλικία στις δεκαετίες του1940-1950
    σε συγχαίρω

    χαιρετώ
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο γιος μου φοιτει στο καρλοβασι. εκτος απο ταξι δεν υπαρχει αλλο μεσο μεταφορας για το αεροδρομιο. θα ηθελα λοιπον να ρωτησω γιατι δεν υπαρχει κτελ απο το καρλοβασι για το αεροδρομιο σαμου - εστω για καποιες ημερες κοντα σε τριημερα. βλεπετε οι καιροι ειναι δυσκολοι- η μεταφορα πηγαινε ελα κοστιζει περισσοτερο απο το εισητηριο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αρθρο σας ΚΑΛΟ,το αποτελεσμα απο τον συνδεσμο που δινεται για το ΚΤΕΛ Σαμου ανυπαρκτη. Σε αναζητηση στο google σχετικα με ΚΤΕΛ Σαμου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,εκτος απο ενα σαιτ οπου υπαρχουν καποια δρομολογια αλλα δεν ανεφερεται ημερομηνιες.Στο δε σαιτ ΚΤΕΛ Σαμου αντι για δρομολογια υπαρχουν ισολογισμοι.Ισως κανω κατι λαθος παντως η αναζητηση εδωσε μηδεν απαντησεις.Ευχαριστω για τον χρονο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα