ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΙΑΣ

Η συνταγή ανήκει στην κ Κατίνα (παπαδιά)
Υλικά

1 κιλό ΑΛΕΥΡΙ

250 gr ΑΛΕΥΡΙ UP

3 κ.τ.σ. ΒΙΤΑΜ ή ΦΥΤΙΝΗ

½ κρασοπότηρο ΛΑΔΙ

2-3 κ.τ.σ. ΟΥΖΟ

1 ΑΥΓΟ

1 κοφτό κ.τ.γ. ΑΛΑΤΙ

ΣΟΔΑ στη μύτη του κουταλιού

1 κ.τ.γ. μέλι


1,5 νεροπότηρο ΓΑΛΑ

ΝΕΡΟ όσο πάρει η ζύμη



Βήματα


Βάζουμε στο μίξερ τα 9 πρώτα υλικά και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το ΓΑΛΑ και στη συνέχεια το ΝΕΡΟ. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη χωρίς να κολλάει. Όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη. Παίρνουμε ένα από αυτά, το πλάθουμε μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 10-12 κομμάτια. Τα αλευρώνουμε ελαφρά (ΝΙΣΕΣΤΕ) και τα πλάθουμε σε στρογγυλές πιτούλες.
Τις σκεπάζουμε με πετσέτες για να μη ξεραθούν.

Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σερβίρονται κυρίως για φαγητό με τριμμένο τυρί και ντομάτα ή για γλυκό με μέλι και κανέλα
Τρώγονται μετά μανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα