Υλικά
1 κιλό ΑΛΕΥΡΙ
250 gr ΑΛΕΥΡΙ UP
3 κ.τ.σ. ΒΙΤΑΜ ή ΦΥΤΙΝΗ
½ κρασοπότηρο ΛΑΔΙ
2-3 κ.τ.σ. ΟΥΖΟ
1 ΑΥΓΟ
1 κοφτό κ.τ.γ. ΑΛΑΤΙ
ΣΟΔΑ στη μύτη του κουταλιού
1 κ.τ.γ. μέλι
1,5 νεροπότηρο ΓΑΛΑ
ΝΕΡΟ όσο πάρει η ζύμη
Βήματα
Βάζουμε στο μίξερ τα 9 πρώτα υλικά και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το ΓΑΛΑ και στη συνέχεια το ΝΕΡΟ. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη χωρίς να κολλάει. Όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη. Παίρνουμε ένα από αυτά, το πλάθουμε μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 10-12
Τις σκεπάζουμε με πετσέτες για να μη ξεραθούν.
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σερβίρονται κυρίως για φαγητό με τριμμένο τυρί και ντομάτα ή για γλυκό με μέλι και κανέλα
Τρώγονται μετά μανίας
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου