ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΤΑ
Η συνταγή «ανήκει» στη μάνα μου

Υλικά

½ κιλό ΑΛΕΥΡΙ
1 κρασοπότηρο χλιαρό (40ºC) ΝΕΡΟ
2 κ.τ.γ. ξερή μαγιά
1 κ.τ.γ. ζάχαρη
2 κ.τ.σ. σούμα (ρακή) ή 1 κ.τ.σ. ξύδι
1 κοφτό κ.τ.γ. ΑΛΑΤΙ
1 κρασοπότηρο ΓΑΛΑ

2 κ.τ.σ. ΒΙΤΑΜ

Βήματα
Ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μπολάκι. Προσθέτουμε το μισό νερό.

Ανακατεύουμε καλά. Περιμένουμε περίπου 5 λεπτά τη μαγιά και τη ζάχαρη να αρχίσουν τη ζύμωση.

Βάζουμε στη λεκάνη του μίξερ το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση ένα λακκάκι.
Προσθέτουμε το αλάτι, , το ΓΑΛΑ, τη σούμα ή το ξύδι και το μίγμα της μαγιάς.
Αναμιγνύουμε με ένα πιρούνι μέχρι όλο το υγρό να απορροφηθεί από το αλεύρι.
Εκεί πέφτει και το υπόλοιπο νερό λίγο λίγο και αρχίζουμε το ζύμωμα.
Όταν «γίνει» το ζυμάρι, το χωρίζουμε σε 4 μέρη που τα πιέζουμε λίγο με το χέρι να γίνουν 4 χοντρές πίττες.
Τις αλείφουμε με το ΒΙΤΑΜ και τις ενώνουμε πάλι σε μία.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει
Τη ζυμώνουμε ξανά και τη χωρίζουμε σε ίσα μέρη 2 ή περισσότερα ανάλογα με το ταψί και την «όρεξή μας» .
Πασπαλίζουμε τον πάγκο και τον πλάστη με ΝΙΣΕΣΤΕ και ανοίγουμε τα φύλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα