ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑΚΙΑ
συνταγή από τη μάνα μου

Υλικά
Κολοκύθα κίτρινη
Τυριά διάφορα
2-3 αυγά
αλάτι – πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη
ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΑ

Βήματα
1. Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε με λίγο νερό. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι μέχρι να φύγει τελείως το νερό (2-3 ώρες).

2. Το ρίχνουμε σε λεκάνη και βάζουμε τυριά (φέτα – κίτρινα) αρκετά ώστε να φαίνονται όταν τα ανακατέψουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλατοπίπερο και τη φρυγανιά για να μείνει στεγνό το μείγμα

3. Ανοίγουμε το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια .Το κόβουμε σε λωρίδες, και μετά σε τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε τετραγωνάκι ρίχνουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και το κλείνουμε σε φακελάκι. Τα ακουμπάμε σε δίσκο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να μη κολλήσουν.

4. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

5. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυράκι και τα καταβροχθίζουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα