ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
συνταγή από τη μάνα μου Υλικά Κολοκύθα κίτρινη 1 φλιτζάνι ρύζι ¼ κούπας ελαιόλαδο αλάτι – πιπέρι – κανέλα ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΑ Βήματα 1. Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες και καθαρίζουμε την φλούδα. Τρίβουμε τα κομμάτια στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Αφήνουμε 2-3 ώρες να βγάλει τα υγρά του και το στύβουμε με τα χέρια. 2. Ρίχνουμε λίγο παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι – κανέλα και το ρύζι. Έχουμε έτοιμη τη γέμιση. 3. Ανοίγουμε το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια .Το κόβουμε σε λωρίδες, ρίχνουμε τη γέμιση, το τυλίγουμε και το φτιάχνουμε κουλουράκι. 4. Τα λαδώνουμε, τα βάζουμε σε ταψί λαδωμένο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Καλή μας όρεξη!!
Αρχική σελίδα
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου