12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία του Συντονιστικού Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων
6, 7 και 8 Ιουλίου 2007

Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια (είσοδος από την Ούλοφ Πάλμε)

Με συζητήσεις και συνελεύσεις για τους κοινωνικούς αγώνες της προηγούμενης περιόδου και τις δυνατότητες υπεράσπισης των κοινωνικών αγώνων, για το «διαρκή πόλεμο» και την ισλαμοφοβία στην Ευρώπη, για τη νομιμοποίηση και την κοινωνική εξίσωση των μεταναστών-ριών, για την άκρα Δεξιά και τον εθνικισμό, για τα δικαιώματα των μεταναστών δεύτερης γενιάς, για τα εργασιακά προβλήματα των αλλοδαπών εργαζομένων, για το ρόλο των μεταναστευτικών κοινοτήτων στην κοινωνική ένταξη των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων, για το εκπαιδευτικό κίνημα και τις προοπτικές του.

Με συναυλίες ελλήνων και αλλοδαπών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων ο Mad Professor με φουλ σύνθεση, ο Fuat Saka από την Τουρκία, το δημοτικό συγκρότημα Αυλώνας από την Αλβανία, χάλκινα και πολυφωνικά συγκροτήματα από την Βουλγαρία και με αφιέρωμα σε νέους τραγουδοποιούς. Επίσης θα συμμετέχουν η Μάρθα Φριτζήλα, οι Σπυριδούλα με τους φίλους τους από παλιά, μεταναστευτικά σχήματα δεύτερης γενιάς και γυναικεία εναλλακτικά ηλέκτρο συγκροτήματα.

Με εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, βιβλίου και αφίσας, θέατρο, κινηματογράφο και βίντεο, παιδικό παιχνίδι και ζογκλέρ, πολυεθνική κουζίνα, ταβέρνες και πάρτι.

Μια πολυεθνική γιορτή συμβίωσης και αλληλεγγύης, για ένα κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους, μια διεθνιστική διαδήλωση ενάντια στην Ευρώπη–φρούριο, τις απελάσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το ρατσισμό, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας σε όλες-ους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα