Τα 7 "νέα" θαύματα του κόσμου

Πλησιάζουν οι μέρες μέχρι να καθοριστούν τα νέα 7 θαύματα του κόσμου και η εν εξελίξει παγκόσμια ψηφοφορία, η οποία διεξάγεται πυρετωδώς μέσω του Ίντερνετ, (http://www.new7wonders.com) θέτει μέχρι στιγμής την δική μας Ακρόπολη στον κίνδυνο να μην βρίσκεται πλέον ανάμεσά τους.

Το περίφημο ελληνικό μνημείο βρίσκεται μέχρι στιγμής στην όγδοη θέση, ανάμεσα σε 21 υποψηφιότητες κι αν δεν ψηφίσουμε όλοι με σκοπό να την ανεβάσουμε κατά μία θέση και να την εντάξουμε πάλι στα μνημεία τα οποία θα αποτελούν από τις 7/7/2007 (τότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στη Λισαβόνα) τα νέα 7 θαύματα του κόσμου, κινδυνεύουμε να μας φάει η μαρμάγκα της αδιαφορίας ακόμα μία φορά. Γι' αυτό ως Ελληνόπουλα και ως Ελληνοπούλες Α', Β' και Γ' ηλικίας οφείλουμε να βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας, για να διατηρήσουμε την Ακρόπολη μέσα σε αυτά. Η σειρά έως τώρα είναι:

Τα μέχρι στιγμής 7 θαύματα του κόσμου (θέσεις 1-7) :
Colosseum. Great Wall, Machu Picchu, Petra, Pyramids of Giza, Statues of Easter Island, Taj Mahal Middle

Στις επόμενες θέσεις 7 (8-14):
Acropolis ( ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ), Angkor, Chichen Itza, Eiffel Tower, Kremlin, St.Basil, Stonehenge

Τελευταίες 7 θέσεις (15-21):
Alhambra, Haria
Sofia ( η Αγια Σοφιά στην Πόλη ), Kiyomizu Temple, Neuschwanstein Castle, Statue of Liberty, Sydney Opera House, Timbuktu.

Υπάρχει «ελληνική σημαία» στο site για να δείτε τον τρόπο ψηφοφορίας στη γλώσσα μας και μετά την ρίψη της ψήφου θα ζητηθεί επιβεβαίωση, με γράμμα που θα σας στείλουν με e-mail.

3 σχόλια

  1. Ανώνυμος08 Ιουνίου, 2007

    Από σήμερα το πρωί η ΑΚΡΟΠΟΛΗ είναι στην 1η θέση της ψηφοφορίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πού είναι η "ελληνική σημαία" και εγώ δεν τη βλέπω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν μπεις στη σελίδα http://www.new7wonders.com/index.php
    πάνω δεξιά δίπλα στην Τούρκικη!!!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα