Τα μπιφτέκια της Μαρίας

Η συνταγή ανήκει στη σύζυγο μου

250 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
250 γραμ. χοιρινό κιμά

2-3 φέτες ψωμί για TOAST χωρίς την κόρα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 αβγό
1 κουταλιά της σούπας λάδι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
2 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
½ κούπα κίτρινο τυρί τριμμένο
½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο αλεσμένο
πάπρικα – μπούκοβο
λίγη μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι

Βήματα

Βάζουμε το ψωμί σε νερό να μουλιάσει και αφού το στραγγίσουμε πολύ καλά, το ανακατεύουμε με τον κιμά. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο γάλα και τη ρίχνουμε μαζί με όλα τα άλλα υλικά, στο μείγμα. Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν όλα μια μαλακιά μάζα που να μη κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, λίγη γαλέτα τριμμένη βοηθάει. Όταν το τελικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό το σκεπάζουμε με μεμβράνη να μη στεγνώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο 1- 2 ωρίτσες να σφίξει.

Ανάβουμε το φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ένα πυρέξ (ή ταψί) και το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε κανονικό μέγεθος, τα τοποθετούμε στο σκεύος και τους βάζουμε από πάνω λίγο ΒΙΤΑΜ ή φρέσκο βούτυρο.

Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ψηθούν για 30 λεπτά περίπου. Μετά το μισάωρο τα ξεσκεπάζουμε, σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε για κανένα 10λεπτο ακόμα να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε πάνω σε ψημένες πιτούλες με το σχετικό γαρνίρισμα.

Καλή όρεξη!!


2 σχόλια

  1. ti na kano gia na min kolane ta mpiftekia apo kato???
    theli girisma?apo pano telia psimena k apo kato itan maura eno ixa voutrirosi to tapsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ανώνυμος
    Θέλει ακριβώς αυτό που λέει η συνταγή. Λάδωμα στο πυρέξ (όχι βούτυρο) κι από πάνω τριμμένη φρυγανιά! Πάνω στη φρυγανιά τοποθετείς τα μπιφτέκια. Κάνουν κρούστα από κάτω και δεν κολάνε. Δεν χρειάζονται γύρισμα έτσι!!
    Ελπίζω να βοήθησα. Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα