Πάστα Φλόρα



Υλικά
  • 125 γρ. φρέσκο βούτυρο.
  • 1 κούπα ζάχαρη.
  • 2 αυγά.
  • 1 κ.γ σόδα.
  • 4 κούπες αλεύρι.
  • Τρίμα λεμονιού
  • Βούτυρο και Τριμμένη Φρυγανιά για τα Ταψάκια.
  • 3 κ. σ. Μαρμελάδα Βερίκοκο
  • 3 κ. σ. Μαρμελάδα Φράουλα
Βήματα
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το τρίμα λεμονιού, τη σόδα και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκατοστών.
Απλώνουμε μια λεπτή στρώση ζύμη και κατόπιν μια στρώση από τις μαρμελάδες (στη μία το βερίκοκο στην άλλη τη φράουλα).
Πλάθουμε βέργες πάχους 1 εκατοστού με την ζύμη που περισσεύει και τις στρώνουμε σταυρωτά πάνω από τη μαρμελάδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 °C για 40περίπου λεπτά.

2 σχόλια:

  1. teleiaa suntagh :D
    thn kaname idi mia fora k twra etoimazomaste gia thn deuterh ..:D
    ciao
    floraa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ανώνυμος
    Δοκίμασε αν θέλεις να τη φτιάξεις και με τη ζύμη της Μηλόπιτας!! Είναι super!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή