Υλικά
- 125 γρ. φρέσκο βούτυρο.
- 1 κούπα ζάχαρη.
- 2 αυγά.
- 1 κ.γ σόδα.
- 4 κούπες αλεύρι.
- Τρίμα λεμονιού
- Βούτυρο και Τριμμένη Φρυγανιά για τα Ταψάκια.
- 3 κ. σ. Μαρμελάδα Βερίκοκο
- 3 κ. σ. Μαρμελάδα Φράουλα
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το τρίμα λεμονιού, τη σόδα και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκατοστών.
Απλώνουμε μια λεπτή στρώση ζύμη και κατόπιν μια στρώση από τις μαρμελάδες (στη μία το βερίκοκο στην άλλη τη φράουλα).
Πλάθουμε βέργες πάχους 1 εκατοστού με την ζύμη που περισσεύει και τις στρώνουμε σταυρωτά πάνω από τη μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 °C για 40περίπου λεπτά.
teleiaa suntagh :D
ΑπάντησηΔιαγραφήthn kaname idi mia fora k twra etoimazomaste gia thn deuterh ..:D
ciao
floraa
@ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε αν θέλεις να τη φτιάξεις και με τη ζύμη της Μηλόπιτας!! Είναι super!!