2 ΚΥΡΙΕΣ στην Αθήνα

Δυο ΜΕΓΑΛΕΣ συναυλίες γίνονται απόψε στην Αθήνα.

Θέατρο Λυκαβηττού
Dee Dee Bridgewater
Red Earth – A Malian project
Η Dee Dee Bridgewater είναι κατά κύριο λόγο μία πρωτοπόρος καλλιτέχνιδα, τα project της οποίας διασχίζουν το μουσικό καλειδοσκόπιο – από τα παραδοσιακά φωνητικά της jazz μέχρι τους scat αυτοσχεδιασμούς. Χωρίς δισταγμούς και περιορισμούς, χαρακτηριστικά που την κάνουν ίσως την πιο πολυτάλαντη και εμπνευσμένη καλλιτέχνιδα και παραγωγό της γενιάς της. Αντλώντας από αυτό το μεγάλο ταλέντο και έμπνευση, το νέο project της Dee Dee Bridgewater, με τίτλο Red Earth, είναι ένα ταξίδι τόσο προς το μέλλον όσο και προς το παρελθόν. Αναμιγνύοντας τις φωνές, τη μουσική και τα παραδοσιακά όργανα του Μάλι με το ιδίωμα της αμερικανικής jazz, και γράφοντας πολλούς από τους στίχους, η Dee Dee Bridgewater έχει δημιουργήσει αυτή τη φορά ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά έργα στην καριέρα της.
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμές εισιτηρίων: 50€ (1ο διάζωμα), 35€ (2ο διάζωμα)



Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Norah Jones

Οταν το 2002 κυκλοφορούσε από την ιστορική jazz εταιρεία Blue Note ο δίσκος ''Come Away With Me'' από μια νέα αμερικανίδα τραγουδοποιό, όλοι μίλησαν για τη νέα
Κάρολ Κινγκ ή μια πιο country εκδοχή της Τζόνι Μίτσελ.

Η πραγματικότητα όμως είναι πως η Νόρα Τζόουνς είναι απλώς...η Νόρα Τζόουνς, που όπως κάθε αυθεντικός καλλιτέχνης δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει τον προσωπικό του ήχο.

Έφερε ξανά στο μεγάλο κοινό την τραγουδίστρια-μπροστά-στο-πιάνο, που μπορεί να σε κάνει να την ακούς ένα ολόκληρο βράδυ χωρίς κανένα από τα στερεότυπα της σκηνικής παρουσίας, παρά μόνο για τα τραγούδια, το στίχο και τον ήχο της. Μια τραγουδίστρια-τραγουδοποιός με απολύτως προσωπικό όραμα και θαυμάσιες μελωδίες.

Πέντε χρόνια μετά το πολύ πετυχημένο ντεμπούτο της, που έδωσε νέα οικονομική ώθηση στην Blue Note και δημιούργησε μόδα και επιγόνους και έχοντας ήδη κυκλοφορήσει άλλες δύο δισκογραφικές δουλειές, η 28χρονη συνθέτρια συνεχίζει στο ίδιο μοτίφ τρυφερής τραγουδοποιίας, εξομολογητικής jazz ατμόσφαιρας και country παιχνιδίσματος.

Norah Jones: φωνητικά, πιάνο, κιθάρα
Lee Alexander: ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο και κιθάρες
Andy Borger: ντραμς και κρουστά
Adam Levy: κιθάρα, φωνητικά
Daru Oda: δεύτερη φωνή, ηλεκτρικό μπάσο, αρμόνιο, φλάουτο, κρουστά

Συμμετέχει: M. Ward, κιθάρα, φωνητικά

Ωρα έναρξης:
9:00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα