Ημέρες Πολιτισμού και Ιστορίας στο Πυθαγόρειο της Σάμου


Το καλοκαίρι είναι σε όλο τον Ευρωπαϊκό νότο η εποχή των φεστιβάλ.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε είδους συναντάει κανείς από τα μεσαιωνικά χωριά της Προβηγκίας και τις παραλίες της Κορσικής μέχρι τις χρυσαφένιες αμμουδιές του πανέμορφου Πυθαγορείου, στη Σάμο.

Εκδηλώσεις που ενισχύουν το Τουριστικό "πακέτο" συμβάλλουν στη συνοχή των τοπικών κοινωνιών και πολεμούν το αίσθημα της απομόνωσης.

Στην Ελλάδα τα μηνύματα των φεστιβάλ ήρθαν κάπως καθυστερημένα, αφού για πολλά χρόνια τα τοπικά φεστιβάλ έχουν ατονήσει. Τα τελευταία όμως χρόνια διάφορες περιοχές της χώρας διοργανώνουν εκδηλώσεις που είτε παίρνουν διεθνή χαρακτήρα είτε τονώνουν την τουριστική εμπειρία που προσφέρουν.

Φέτος το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Πυθαγορείου θα διοργανώσει τα ΗΡΑΙΑ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ, ένα διαθεματικό φεστιβάλ.
Οι επισκέπτες καθ όλη τη διάρκεια θα παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες ,παρουσιάσεις βιβλίων ,φιλοσοφικές ομιλίες και ποιητικές βραδιές.

Για όλα αυτά μόχθησαν και προσπάθησαν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα η δραστήρια Πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου οδοντίατρος κυρία Παντελόγλου Κική και οι καλλιτεχνικοί διευθυντές ο γνωστός Σάμιος δημοσιογράφος διευθυντικό στέλεχος της ΝΕΤ κ. Μαργιωρής Σωτήρης και ο καταξιωμένος δημοσιογράφος κ.Θέμης Ροδαμίτης .
Όπως μας δήλωσε ο κ. Μαργιωρής "Πρόθεση μας δεν είναι να φέρουμε τα πολιτιστικά δρώμενα σε νησιά ,θέλουμε να ξαναμιλήσουμε για την ζωή των νησιών τις ιδιαιτερότητες και την ιστορία τους και να προτείνουμε στον επισκέπτη να αφουγκραστεί με μεγαλύτερη προσοχή τους τόπους αυτούς την επόμενη φορά που θα βρεθεί εκεί".

Όσοι επισκέπτες βρεθούν στη Σάμο από τις 6 Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου θα παρακολουθήσουν Την Παρασκευή 6 Ιουλίου αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία. Ο συγγραφέας Μήτσος Κασόλας θα παρουσιάσει το βιβλίο του για τον Καββαδία Γυναίκα-Θάλασσα-ζωή ξενοδοχείο DORYSSA

Το Σάββατο 21 Ιουλίου την μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα στο αρχαίο θέατρο

Το Σάββατο 28 Ιουλίου την συναυλία με το συγκρότημα ENCARDIA στο αρχαίο θέατρο

Τη Τετάρτη 4 Αυγούστου συμπόσιο "Μέρες Ιωνίας" με ομιλητή τον κ. Τραχανά Στέφανο στο DORYSSA

Τη Τετάρτη 8 Αυγούστου "Αιγαίο". Παρουσίαση βιβλίου προβολή ντοκιμαντέρ με ομιλητές Μαρία Ζηλεμένου, Βασίλη Φίλια, Αναστάσιο Βαρελά, Γρηγόρη Τσάλτα, στο ξενοδοχείο Πρωτέας
Το Σάββατο 18 Αυγούστου "Μέρες Ιωνίας" Πλάτων και Αριστοφάνης ομιλητής ο Βασίλης Κάλφας
Τη Κυριακή 19 Αυγούστου η "Φιλοσοφία και ο Πυθαγόρας " και ο "Πυθαγόρειος βίος Θεός και Ηθος" με ομιλητές τους κ.κ. Θεοδόση Πελεγρίνη και Πναναγιώτη Πέντζο

Τη Τετάρτη 20 Αυγούστου αθλητικοί αγώνες "Αρχαία Ηραία"

Τη Παρασκευή 24 Αυγούστου συναυλία Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Σάκη Μπουλά, Δημήτρη Σταρόβα, Αντώνη Μιτζέλου, Ελεονώρας Ζουγανέλη στο αρχαίο θέατρο

Το Σάββατο 25 Αυγούστου και Κυριακή 26 Αυγούστου ο "Πλούτος του Αριστοφάνη" με τον Θύμιο Καρακατσάνη, Γιώργο Κωνσταντίνου και Τάκη Παπαματθαίου στο αρχαίο θέατρο.

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου ο Τίτος Πατρίκιος θα διαβάσει ποιήματα στο ξενοδοχείο Πρωτέας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα