Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου

Υλικά

1/2 κιλό ρεβίθια

2-3 κρεμμύδια τριμμένα

Δυόσμο μπόλικο ψιλοκομμένο

1-2 κούπες αλεύρι

Αλάτι

Πιπέρι

Νερό

Βήματα

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια για 2 24ωρα σε άφθονο νερό.

Ετοιμασία

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε σε γουδί ή στο multi (να γίνουν τρίμματα).

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το αλεύρι και νερό και τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν μια πηχτή μάζα.

Παίρνουμε μία κουταλιά από το μίγμα και το ρίχνουμε σε καυτό λάδι.

Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη.

Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ : «Ίσως έχω ξανά πει ότι στη Σάμο έφαγα τους ωραιότερους Ρεβυθοκεφτέδες. Παρ ότι μου είχαν διαφημίσει πολύ αυτούς της Σίφνου και δοκίμασα κι απ αυτούς σε πολλά σημεία, της Σάμου είναι πρώτοι!!»

9 σχόλια

  1. Συμφωνώ απολύτως: της Σάμου ειναι οι καλύτεροι!!!!
    ..και πώς να τους χορτάσεις..
    (αχ, πότε θα ξαναπάω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν υπάρχει είναι οι καλύτεροι!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ απολύτως.. ο καλύτερος μεζές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρεβυθοκεφτέδες και σαμιώτικο κρασί for ever

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΜΕΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΣΑΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!! ΕΙΜΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΑ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ..... ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΕΔΩ!!!!!!!!!!!!!! ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΟΙ, ΟΣΟ ΤΟ ΝΗΣΙ!!!!!!!!!!!!!!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι από την Σάμο αν και έχω να έρθω πολλά χρόνια. Είναι μακράν οι καλύτεροι ρεβιθοκεφτέδες,και η συνταγή η οποία δίνεται είναι αυτή που έχω γνωρίσει και μάθει από την γιαγιά και την μαμά μου.
      Μαρία Φ.

      Διαγραφή
  7. νοστιμοι ηταν με 3 κ.γ αλατι αλλα την επομενη φορα θα βαλω και σκορδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα