ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΓΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ


ΣΧΟΛΙΑ

H Ρίτα Αντωνοπούλου, μέλος της ομάδας «ΣΠΕΙΡΑ ΣΠΕΙΡΑ» παλιότερα και συνεργάτης του συνθέτη εδώ και ένα χρόνο περίπου, καλείται να ερμηνεύσει και να αποδώσει -πλαισιωμένη από μια μεγάλη και υπέροχη κλασική ορχήστρα- το ύφος, το νεύρο και το χρώμα των τραγουδιών του Θάνου Μικρούτσικου.

Στιγμές στιγμές το καταφέρνει. «Θέατρο σκιών», «Μικρή μου ΜΩΒ βεντάλια» κ.α. Κομμάτια ήσυχα, ήρεμα, νωχελικά. Η φωνή της ταιριάζει με τα λόγια και τις μουσικές τους και το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπές.

Εκεί που εμφανίζεται το πρόβλημα είναι όπου στις αρχικές εκτελέσεις υπάρχει ρυθμός ή νευρικό και στακάτο παίξιμο. Όταν στ’ αυτιά σου αντηχεί ακόμα η μουσική που σε συνεπαίρνει με φωνές που έχουν χαρακτηρίσει τα τραγούδια, το αποτέλεσμα της νέας προσπάθειας απογοητεύει.

Η μεγάλη ορχήστρα αλλάζει το μουσικό ύφος των τραγουδιών, τα αποστειρώνει θαρρώ και η φωνή προσπαθεί όσο μπορεί να συνυπάρξει με το αρχικό τους μέγεθος, χωρίς να τα καταφέρνει. Σε αντίθεση με αυτό που ο ίδιος ο συνθέτης έχει καταφέρει κατά καιρούς –κυρίως στα Live- προσθέτοντας φοβερές εισαγωγές με το πιάνο του ή αλλάζοντας τον ήχο από ακουστικό σε ηλεκτρικό κι ανάποδα, τα τραγούδια εδώ χάνουν αυτό που μας έκανε να τα αγαπήσουμε και να τα κάνουμε δικά μας.

Προσπάθεια χωρίς νόημα τελικά.

Αν ο κ. Μικρούτσικος εμπιστεύεται τόσο πολύ όσο λέει τη νέα τραγουδίστρια, καλύτερα να γράψει καινούργια κομμάτια πάνω στις φωνητικές της δυνατότητες που είναι αξιόλογες και να αφήσει τα τεράστια τραγούδια του να συνεχίσουν την πορεία τους στο χρόνο παιγμένα και ερμηνευμένα στην αρχική τους φόρμα ή διασκευασμένα από μικρές ακουστικές ή ηλεκτρικές μπάντες. Όχι όμως κλασικές ορχήστρες γιατί καθόλου δεν τους ταιριάζει (νομίζω)!!

Παίζει η ΚΑΜΕΡΑΤΑ Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.

Διευθύνει ο Αλέξανδρος ΜΥΡΑΤ.

Ενορχήστρωση: Θάνος Μικρούτσικος.

Με την Ορχήστρα Συμπράττουν:

Βανέσα Αθανασίου: βιολί, Ίρις Λουκά: βιόλα, Γιώργος Αρνής: κοντραμπάσο. Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά, Θάνος Μικρούτσικος: πιάνο.

Tracklist:
1 ΑΝΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ
2 ΚΑΡΑΝΤΙ
3 ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
4 A BORD DE I' ASPASIA
5 ΕΛΕΝΗ
6 ΜΙΑ ΠΙΣΤΑ ΑΠΟ ΦΩΣΦΟΡΟ
7 ΜΟΝΑΞΙΑ...ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΥΛΛΑ
8 ΣΙΝΤΑΡΤΑ
9 ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΜΩΒ ΒΕΝΤΑΛΙΑ
10 ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ
11 ΚΥΜΑΤΑ
12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
13 Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ (τραγουδά ο Θάνος Μικρούτσικος)
14 ΦΕΥΓΩ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα