Έχει υποβληθεί από margarita79 στο Greek Masa
"Τα κρουασανάκια (croissant) αυτά είναι κρουασανάκια μόνο στο σχήμα η ζύμη είναι σχεδόν ζύμη μπριος (brioche).
Εγώ συνηθίζω να φτιάχνω πολλά και τα βάζω στην κατάψυξη σιγά σιγά βγάζω γεμίζω με ζαμπόν τυρί ή ότι άλλο θέλω και παίρνουμε μαζί μας στη δουλειά." :-D margarita79
Υλικά:
500γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
200 γρ.βιταμ ή lurpak τούβλο κομμένο σε κομματάκια
200γρ.γαλα
1 φλιτζάνι έξτρα γάλα
1κ.σ ζάχαρη
1κ.γ αλάτι
1 κρόκο αυγού για άλειμμα
Εκτέλεση:
Πιάνουμε ένα προζύμι με 130γρ από το αλεύρι μας , τη μαγιά και με χλιαρό το έξτρα φλιτζάνι γάλα.
Το ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.
Έπειτα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά με το προζύμι κα προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά.(εγώ το βάζω στο μίξερ)
Όταν έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι που ξεκολλάει από τα χέρια σταματάμε το ζύμωμα.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο πάχους ενός δαχτύλου.
Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια σαν της πίτσας και τα τυλίγουμε από τη φαρδιά προς τη στενή μεριά ΧΑΛΑΡΑ.
Τα βάζουμε σε αβουτύρωτη λαμαρίνα τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτά και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο στους 220ο C με αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν.
Στη δόση αυτή βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια αν και αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θα τα κάνουμε.
Τα τρώμε σκέτα ή τα γεμίζουμε με ζαμπόν τυρί σαν σαντουιτσάκια , με μερεντα ή ότι άλλο θέλουμε.
Ιδανικό σνακ για τα παιδιά.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
Τα εκανα μια φορα και τα ξανακανω τωρα..... Ηταν απλα υπεροχα,,,,,,, μπραβο στη μαργαριτα
ΑπάντησηΔιαγραφή