ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ "Η ΔΙΑΦΟΡΑ"

«Ο Πασχάλης Τερζής , ο πιο αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής ξανασυναντά μετά από χρόνια, το μεγάλο συνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Χρήστο Νικολόπουλο και κάνουν … τη «ΔΙΑΦΟΡΑ» …

Ο καινούργιος δίσκος του Πασχάλη Τερζή «Η ΔΙΑΦΟΡΑ», που έγινε χρυσός αμέσως μόλις κυκλοφόρησε, αναδεικνύει για μία ακόμα φορά την καθαρότητα της φωνής του, την αυθεντικότητά του, την αγάπη του για το γνήσιο λαϊκό τραγούδι, το οποίο υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο για πάρα πολλά χρόνια.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος υπογράφει τη μουσική όλων των τραγουδιών, δίνοντας τη δυνατότητα στον Πασχάλη Τερζή να αναδιπλώσει κάθε πτυχή της αυθεντικής λαϊκής φωνής του.

Σημαντικοί στιχουργοί , η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Νίκος Μωραϊτης και ο Δημήτρης Τσάφας του χάρισαν τα τραγούδια τους για να τα απογειώσει.

Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Αντώνης Γούναρης, ενώ την επιμέλεια παραγωγής υπoγράφει ο Ηλίας Μπενέτος

Το «ΠΕΝΤΕ ΒΗΜΑΤΑ», σε στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου, είναι το πρώτο τραγούδι του δίσκου, που ήδη έχει ξεχωρίσει.

Το «ΚΕΡΑΣΜΕΝΑ» και το «ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ» του Δημήτρη Τσάφα είναι από τα τραγούδια του δίσκου που θα ξεχωρίσουν, όπως και το ομότιτλο «Η ΔΙΑΦΟΡΑ» της Βίκυς Γεροθόδωρου και το «ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ» του Νίκου Μωραϊτη.

14 τραγούδια επιτυχίες κάνουν τη… ΔΙΑΦΟΡΑ…»

… λέει το δελτίο τύπου της εταιρίας παραγωγής

Είναι όμως έτσι;

ΣΧΟΛΙΑ

Σε γενικές γραμμές ναι! Ένας καθαρόαιμος λαϊκός δίσκος που ακούγεται το ίδιο ευχάριστα και στο cd player και στην πίστα.

Ο Πασχάλης Τερζής σε μεγάλη φόρμα, ερμηνεύει «χορταστικά» τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, σε μια συνεργασία που προέκυψε μετά από 11 χρόνια (1996 – «ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ»).

Τραγούδια λαϊκά που παραπέμπουν στις καλές δεκαετίες του τραγουδιού, τόσο από πλευράς σύνθεσης όσο κι από πλευράς εκτέλεσης.

Υπάρχουν παραπομπές και σε παλιότερες δουλειές κυρίως στην ενορχήστρωση (π.χ. Τώρα είναι αργά) αλλά ο δίσκος στο σύνολό του «γράφει» και καταγράφεται σαν ένας πολύ καλός «εμπορικός» λαϊκός δίσκος για τη χρονιά που φεύγει.


Tracklist:
01. Πέντε βήματα

02. Τώρα είναι αργά

03. Κερασμένα

04. Καρντάσια

05. Και το μόνο που με νοιάζει

06. Ατζέντα

07. Η διαφορά

08. Πρόσωπο με πρόσωπο

09. Ίσως

10. Έγκλημα

11. Μονάχα οι μόνοι

12. Της καρδιάς τα μονοπάτια

13. Αναντικατάστατος

14. Τα τραγούδια της ζωής μου

1 σχόλιο

  1. Τον κατέβασα από το Ελληνάδικο και τον άκουσα. Πράγματι ο Πασχάλης κρατάει από κείνη τη στόφα της παλιάς σχολής του αυθεντικού λαϊκού. Χαίρομαι που έχουμε ίδια γούστα ως προς την διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Ρε παιδί μου, ακούς τουλάχιστον τραγούδια που μπορείς και να τα χορέψεις, όχι μόνο να...κουνιέσαι(με εννοείς!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα