ΑΛΚΗΣ ΑΛΚΑΙΟΣ - ΟΙ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το δεύτερο βιβλίο-cd της σειράς "Άξιος λόγος" με παραγωγούς τον Γιώργο Νταλάρα και τον Μιχάλη Κουμπιό έχει πρωταγωνιστή τον στιχουργό-ποιητή Άλκη Αλκαίο.

Το cd έφερε κοντά μια πλειάδα ολοκληρωμένων καλλιτεχνών της εποχής μας. Όλοι όσοι συμμετείχαν άφησαν την αύρα τους σε ένα cd, που όσοι το έχουν ακούσει δηλώνουν αβίαστα πως πρόκειται για τον δίσκο της χρονιάς!

Αρλέτα, Βαγγέλης Γερμανός, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βασίλης Καζούλης, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας (ξανά μαζί), Σωκράτης Μάλαμας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, Νίκος Ζούδιαρης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Νταλάρας, Μιχάλης Κουμπιός.

Στο βιβλίο της έκδοσης υπάρχει κείμενο του Θάνου Μικρούτσικου και της Μάρως Δούκα καθώς και πίνακες-σχόλια του Δημήτρη Μπάγκα που πλαισιώνουν τα 13 τραγούδια.

Ο Άλκης Αλκαίος είδε αυτά τα "13 παραμιλητά", όπως τα χαρακτηρίζει στο σημείωμα του δίσκου, ως "αφορμές για συνάντηση με εξαίσιους τροβαδούρους". Απολαύστε τα 13 τραγούδια του δίσκου και διαπιστώστε πως ενέπνευσε μοναδικά τους τροβαδούρους της καρδιάς του!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ

Ο στιχουργός Άλκης Αλκαίος γνωστός στους περισσότερους από τις συνεργασίες του με το Θάνο Μικρούτσικο (από το "Εμπάργκο" του '82 ως το "Υπέροχα μονάχοι" του '06, με τραγούδια όπως "Πιρόγα", "Θέατρο σκιών", "Όσο κρατάει ένας καφές", "Ρόζα"), αλλά και από μεμονωμένες συνεργασίες του με το Νότη Μαυρουδή ("Πρωινό τσιγάρο"), με το Σωκράτη Μάλαμα, με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα κ.α. είναι ποιητής με λόγο και άποψη. Επειδή και στο τραγούδι «εν αρχή ην ο λόγος», στον συγκεκριμένο δίσκο αποτελεί και το δυνατό χαρτί του.

Οι εμπνευστές της μουσικής φορεσιάς δώσανε όλοι κάτι απ τον εαυτό τους, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Το αποτέλεσμα καταπληκτικό! Ένας δίσκος χορταστικός, τόσο σε λόγο όσο και σε μουσικές αποχρώσεις. Οι ρυθμοί εναλλάσσονται και οι ερμηνείες από πολύ καλές μέχρι εκπληκτικές. Ο ήχος ηλεκτρικός στο μεγαλύτερο μέρος του με λαϊκές πινελιές (Μάλαμας Ζερβουδάκης)

Χαρακτηριστικές στιγμές : η δισκογραφική επάνοδος της Αρλέτας μετά από 10 χρόνια τουλάχιστον, με το τραγούδι «Εχεμύθεια» σε μουσική Νίκου Ζούδιαρη, η σύμπραξη των Κατσιμιχαίων με το Γιώργο Νταλάρα στο τραγούδι «Πλατεία Ασωμάτων» οι πολύ δυνατές ερμηνείες του Μπάμπη Στόκα , του Αλκίνοου Ιωαννίδη, …

Όλο το εγχείρημα κρύβει μέσα του μια τεράστια δυναμική που σε συνεπαίρνει από το πρώτο άκουσμα.

Σ’ αυτό συντελούν και οι σπουδαίοι μουσικοί που συμμετέχουν όπως οι Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Θύμιος Παπαδόπουλος, Κώστας Παρίσης, Φοίβος Ζαχαρόπουλος, Βασίλης Διαμαντής, Ανδρέας Σιδεράκης, Στέργιος Γαργάλας, Δημήτρης Μαργιολάς, Κώστας Μερετάκης, Μανώλης Πλατάκης, Αντώνης Ανδρέου, Βάσω Δημητρίου, Πητ Γιατράκος, Θωμάς Κωνσταντίνου, Σωτήρης Λεμονίδης, Ιωάννα Μητσόγλου, Νίκος Σακελλαράκος, Γιώργος Καλούδης, Απόστολος Δημητρακόπουλος, κ.ά., ενώ σε πολλά τραγούδια συναντάμε και τους ερμηνευτές ανάμεσα στους μουσικούς.
Οι ενορχηστρώσεις έγιναν από τους Στέργιο Γαργάλα, Πάνο Κατσιμίχα, Πητ Γιατράκο, Γιώργο Καλούδη, Σωτήρη Λεμονίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Δημήτρη Μαργιολά, Κώστα Παρίση, Νίκο Ζούδιαρη, Βάσω Δημητρίου, και Απόστολο Δημητρακόπουλο. Επίσης, συμμετέχουν με φωνητικά οι Σταύρος Σιόλας, Μάκης Δημάκης, Βασιλική Καρακώστα, Μαρία Σπυροπούλου και Στάθης Ραφτόπουλος.

Ο δίσκος είναι ένα Βιβλίο-CD, με σκληρό εξώφυλλο στο οποίο κυριαρχεί η φωτογραφία του στιχουργού. Το βιβλίο περιέχει τους στίχους των τραγουδιών, φωτογραφίες των δημιουργών και τραγουδιστών, κείμενα του Θάνου Μικρούτσικου και της Μάρως Δούκα για τον Άλκη Αλκαίο, καθώς επίσης και πίνακες - σχόλια του Δημήτρη Μπάγκα, να πλαισιώνουν τα 13 τραγούδια.

Όταν στα τέλη του Δεκέμβρη ανέβασα στο blog τους ΔΙΣΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, δεν είχα ακούσει τους «Τροβαδούρους». Πρόσφατα μου έκαναν δώρο το cd και το άκουσα πριν 3 μέρες. ΚΟΡΥΦΑΙΟ!

«Μη με φοβάσαι -δώσε μου το χέρι / είναι ο έρωτας το πιο γλυκό μαχαίρι» (“Μη με φοβάσαι”)

Τα τραγούδια του cd

01. Οι τροβαδούροι / Β. Καζούλλης, Β. Γερμανός, Μ. Πασχαλίδης
02. Πλατεία Ασωμάτων / Χ. & Π. Κατσιμίχας, Γ. Νταλάρας
03. Τα ενυδρεία του έρωτα / Φ. Πλιάτσικας
04. Κάτι περιμένω (Βραδιά όπερας) / Ν. Πορτοκάλογλου
05. Εναέρια τρένα / Αλ. Ιωαννίδης
06. Ντόμινο / Σ. Μάλαμας
07. Το ταξί / Δ. Τσακνής, Ασπ. Στρατηγού
08. Μη με φοβάσαι (Βραδιά μπαλέτου) / Μπ. Στόκας
09. Εχεμύθεια / Αρλέτα
10. Νόστος / Λ. Μαχαιρίτσας
11. Πιο πέρα από τα μάτια (Το πάρκο της Ζυρίχης) / Χρ. Θηβαίος
12. Ελεύθερη πτώση / Δ. Ζερβουδάκης
13. Το φίλτρο / Γ. Νταλάρας

1 σχόλιο

  1. Σήμερα κατάφερα να τον ακούσω όλο - και έχω κι εγώ την ίδια γνώμη, είναι εξαιρετικά όλα του τα τραγούδια..
    Νομίζω ότι θα κολλήσει για αρκετό καιρό στο mp3 μου..!
    :)

    Καλησπέρα, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα