Στις «Κορφές» της Σάμου


ΕΝΑ ακόμη δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που κάνει η Ενωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου κυκλοφόρησε πρόσφατα στην αγορά. Πρόκειται για τις «Ψηλές Κορφές», ένα λευκό ξηρό κρασί από τους καλύτερους ορεινούς της αμπελώνες της Σάμου, της «Κυράς των Αμπελιών», όπως την αποκάλεσε ο ποιητής.

Στις ψηλές κορφές της Αμπέλου, του καταπράσινου βουνού της Σάμου, τα αμπέλια ριζώνουν σε παλιές, χτιστές πεζούλες, στενές λουρίδες γης που αψηφούν τη βαρύτητα, φτιαγμένες για να συγκρατούν και να αποστραγγίζουν το πολύτιμο χώμα. Εκεί, σε υψόμετρο που φτάνει μέχρι και τα 800 μέτρα, ανάμεσα στο γαλάζιο του ουρανού και του Αιγαίου πελάγους, το σαμιώτικο μοσχάτο εκφράζεται με ιδιαίτερο τρόπο, δίνοντας ένα λευκό, ξηρό κρασί, με εκλεπτυσμένο αρωματικό χαρακτήρα και απαλή γεύση.

Οι «Ψηλές Κορφές» είναι ένα δροσερό, ευχάριστο κρασί, ιδανικός σύντροφος για κάθε συνδυασμό. Το ανοιχτό, λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα του μαρτυρά τη φρεσκάδα του, ενώ στη μύτη συναντιούνται ευχάριστα αρώματα λουλουδιών, τυπικά του μοσχάτου, με εντυπωσιακές νότες λευκόσαρκων φρούτων (πεπόνι, ροδάκινο). Στο στόμα το φρουτώδες στοιχείο κυριαρχεί και ακολουθούν οι ανθώδεις νότες της ποικιλίας (γλυκό τριαντάφυλλο).

Η ευχάριστη, δροσιστική οξύτητα και η
ικανοποιητικής διάρκειας επίγευση συμπληρώνουν ένα αρμονικό στο σύνολό του κρασί, που θα απολαύσετε δροσερό, στους 8°-10° C, μόνο του ή με ποικιλία πιάτων από την παραδοσιακή ελληνική αλλά και διεθνή κουζίνα. Δοκιμάστε το ιδιαίτερα με πιάτα θαλασσινών, αλλά και γλυκόξινα εδέσματα. Διανέμεται στην ελληνική αγορά από τη Β.Σ. Καρούλιας.
Πηγή :



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα