![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzepZwqtLeAP5fljVFnno15brW71k6_MJd_9Lgabs9JGz25DHwNOf-XXim-PU1z4hz_3FPnjdFz9aQk8Haqb2ZMlQuQraqcBGwPI1FrCbdoXBERQ3opzKsfqFGnn1YkDQ374t6BOtn_nXJ/s400/xortopita+web.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFwB6_YbB6IzOowM3QhL6UR0HhSvLIDziAR6ctktTIkOvomJYq3KUdATUphf05xJT90fOCBIwUEa7dlYSAOBGjOjDMKDIxIN0UrJLDF1MxEloqBOb3HAo4Bj1_oyETyMUww_2e63bIrgf0/s200/helios+web.jpg)
Το φύλλο "άνοιξε" με την καταπληκτική "Μέθοδο του ήλιου" που δημοσίευσε η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ στο Hungry for Life Τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Σοτάρισμα τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια τα χόρτα, άνηθο και μαϊντανό, σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο Παρθένο EXTRA "Ελιά"
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2oxNnvUhQYv2iKvkvLV17QfPsbbfMvekfDqbYr892rFgPErDcLzjifFZ3PGW-gDT-Nwf4jN1yFKxaqqRle4W0jkg8qiV93D8y4LDYr5DPZqMj03ZLNA6Oy-p1DEbMFnxLQ6hWqU5Mm21v/s200/pita+web.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzEMWG2l1nLk_IBhUENHhNggDPV7P_v5NPrEZD2NyH-Iha0v9kRSi4MiF65tyzj7gtPvKNGMJ1vB-J_ugVIlEJX2why9hyphenhyphen9DPZLrvZtMPxnH2jt5jksFhyDDijNbgZHJ3fAPcNcchrbQQ8/s200/pita+fournos+web.jpg)
Το ψήσιμο στον προθερμασμένο φούρνο (200 οC) πήρε 45 λεπτά. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό.
Τραγανό φύλλο να θρυμματίζεται στο στόμα και η γέμιση να σου φέρνει κάτι από τον αέρα της Βελανιδιάς!
Πω πω σύμπτωση ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιάσε κόκκινο.
Το απόγευμα ήμουνα στη Βελανιδιά
πήγα εξεπίτηδες να μαζέψω χόρτα
για χορταρόπηττα, βρήκα θησαυρό !!!
Παπαρούνες, μυρωδιές, σκαντίκια,
καυκαλήθρες, μάραθα ....
κι ένα σωρό άλλα
Αύριο θα δουλέψει χορταρόπιττα
με άνοιγμα ζύμης, στο τηγάνι.
Ζηλεύεις ε ε ε !!!