Οι πρωτότυποι φακοί που κατασκευάστηκαν, σε πρώτη φάση δεν εμφανίζουν πληροφορίες, όμως αποδεικνύουν ότι είναι δυνατή η κατασκευή ενός ηλεκτρονικου φακού επαφής που μπορεί ο άνθρωπος να φοράει με ασφάλεια, χωρίς παραμορφωτικές επιπτώσεις στην όραση.
Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Χάρβι Λο, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον ο οποίος σήμερα εργάζεται στο Εθνικό Εργαστήριο στο Λίβερμορ της Καλιφόρνια, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα των ερευνών στο διεθνές συνέδριο μίκρο-ηλεκτρομηχανικών συστημάτων στην Τουσόν της Αριζόνα.
Η κυριότερη δυσκολία που είχαν να αντιμετωπίσουν οι επιστήμονες ήταν η τοποθέτηση των μικροσκοπικών ηλεκτρικών κυκλωμάτων στους φακούς. Τα κυκλώματα αποτελούνται από στρώσεις μετάλλου πάχους μερικών μόλις νανόμετρων τα οποία τοποθετήθηκαν στους φακούς από οργανικό υλικό ώστε να μην απορριφθούν από τον οργανισμό.
Οι φακοί δοκιμάστηκαν σε κουνέλια για χρονικό διάστημα περισσότερο από είκοσι λεπτά, χωρίς τα ζώα να εμφανίσουν κάποια αλλεργική αντίδραση.
Στην τελική της μορφή, η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να βρει πολλές εφαρμογές. Οδηγοί οχημάτων και πιλότοι θα μπορούσαν να έχουν πληροφορίες πορείας μπροστά στα μάτια τους, οι χρήστες του Διαδικτύου θα μπορούσαν να βλέπουν ιστοσελίδες χωρίς τη χρήση οθόνης υπολογιστή, ενώ οι gamers θα έβαζαν τους εαυτούς τους μέσα στα τοπία των παιχνιδιών. Εκτός από αυτές τις εφαρμογές, οι νέοι φακοί θα μπορούσαν να βελτιώσουν την όραση σε ανθρώπους με μερική τύφλωση.
Πηγή : kathimerini.gr
Θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν βέβαια για να γίνουν ορατές και οι αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, καθώς και στις χρηματοδοτήσεις για την Παιδεία, την Υγεία και το Κοινωνικό Κράτος ...!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου