Φύγαμε για πικνίκ

Οι ηλιόλουστες μέρες της άνοιξης, ευνοούν και οι καθημερινοί βασανιστικοί ρυθμοί επιβάλλουν ολιγόωρες ή μονοήμερες «αποδράσεις» από την πόλη. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά σε ό,τι χρειάζεστε για να οργανώσετε ένα πικνίκ και ορίστε ημερομηνία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις.

Aς είμαστε ειλικρινείς: Πέρα από το φαγητό, το μόνο που απαραιτήτως χρειάζεται κάποιος για να πάει πικνίκ είναι η απόφαση. Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι ο εξοπλισμός αποτελεί «ψιλά γράμματα» και μπορεί -με καλή διάθεση- να υποκατασταθεί. Από την άλλη, όμως, υπάρχει ακόμη μία αλήθεια. Το γεγονός ότι τα κατάλληλα αξεσουάρ διευκολύνουν τις κινήσεις μας και κάνουν άνετη την παραμονή μας στην εξοχή. Επομένως, ενημερωθείτε για ό,τι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια εκδρομή και ελέγξτε αν θα σας εξυπηρετούσε.

Βάζουμε στοίχημα ότι διαβάζοντας τη λέξη πικνίκ, μπροστά σας σχηματίζεται η εικόνα ενός στρωμένου τραπεζομάντιλου σε ένα ξέφωτο και πάνω αραδιασμένα ανοιχτά μπολ με μεζεδάκια. Αν γνέψετε καταφατικά, τότε βρήκατε τα βασικά στοιχεία του εξοπλισμού. Με μία μόνο υποσημείωση: κάτω από το τραπεζομάντιλο, καλό είναι να στρώσετε μία ψάθα.

Επιπλέον, μπορείτε να αντικαταστήσετε το συμβατικό τραπεζομάντιλο με ένα μεγάλο παρεό ή ένα πολύχρωμο σάρι και να προσθέσετε ολόγυρα δυο-τρεις ψάθινες μαξιλάρες – από αυτές που προορίζονται ειδικά για εξωτερικούς χώρους. Αν δεν θέλετε με τίποτα να θυσιάσετε την άνεσή σας στο όνομα της εξοχής, μπορείτε να πάρετε μαζί σας ένα πτυσσόμενο τραπέζι και τις ανάλογες πτυσσόμενες καρέκλες. Βασική προϋπόθεση, όμως, γι’ αυτό είναι ένα ευρύχωρο πορτμπαγκάζ. Στα πολυκαταστήματα και τις εκθέσεις με έπιπλα κήπου, θα βρείτε ειδικά σχεδιασμένα σετ (με τραπέζι και καρέκλες), που, όταν «κλείνουν», καταλαμβάνουν χώρο ίσο με εκείνο που θα έπιανε μια μεγάλη βαλίτσα. Το δεύτερο ζήτημα που θα προκύψει αφορά στη σκιά. Μην έχετε δεδομένο ότι θα καταφέρετε να γευματίσετε κάτω από ένα μεγάλο δέντρο. Φανείτε προνοητικοί και κουβαλήστε μαζί σας μία ομπρέλα ή μία φορητή τέντα. Αν επιλέξετε την πρώτη, δώστε προσοχή στη βάση στήριξης. Αν επιλέξετε τη δεύτερη, προτιμήστε μία που να καλύπτει και τα πλαϊνά.

Και φτάνει η ώρα του φαγητού. Ο παραδοσιακός τρόπος τοποθέτησης των τροφίμων και των πιατικών σε ένα καλάθι είναι ο ιδανικός για να μην πέσουν τα τρόφιμα μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη μεταφορά τους. Αλλωστε, προσδίδει και ένα ιδιαίτερο στιλ στην εκδρομή, κόντρα στην «αισθητική» της πλαστικής σακούλας. Τα περισσότερα από τα καλάθια που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη οικιακού εξοπλισμού περιλαμβάνουν πλαστικά σερβίτσια και ποτήρια για 4 έως 6 άτομα.

Πέρα από αυτά, κατά περιπτώσεις, θα χρειαστείτε: ένα «ψυγειάκι», παγοκυψέλες, ένα θερμός, ένα ανοιχτήρι και πολλές χαρτοπετσέτες. Τέλος, αλλά σημαντικό, είναι να κουβαλήσετε μαζί σας μία ή περισσότερες σακούλες σκουπιδιών, ώστε να μαζέψετε όλα τα απορρίμματα και τα αποφάγια που θα μείνουν.

Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα