Ένας "Φωτογραφικός Κύκλος" 20 χρόνων

Είκοσι χρόνια ζωής έκλεισε φέτος ο "Φωτογραφικός Κύκλος" και γιορτάζει την επέτειό του με μεγάλη έκθεση φωτογραφιών των μελών του, στο Μουσείο Μπενάκη

Είκοσι χρόνια ζωής έκλεισε φέτος ο "Φωτογραφικός Κύκλος" και γιορτάζει την επέτειό του με μεγάλη έκθεση φωτογραφιών των μελών του, στο Μουσείο Μπενάκη.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Απριλίου. Συνολικά 75 φωτογράφοι θα προβάλλουν 700 φωτογραφίες σε είκοσι οθόνες του Μουσείου Μπενάκη.

Το σωματείο "Φωτογραφικός Κύκλος" ιδρύθηκε το 1988, από τον Πλάτωνα Ριβέλλη και μαθητές του. Αν και από τον "Κύκλο" έχουν περάσει στη διάρκεια αυτών των είκοσι χρόνων σχεδόν δύο χιλιάδες μέλη-φωτογράφοι, μερικοί από τους οποίους συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους και γνωστότερους τής Ελλάδας, ο πρόεδρος τού "Κύκλου" Πλάτων Ριβέλλης προτίμησε να παρουσιάσει φωτογραφίες των εν ενεργεία μελών, για να τονιστεί έτσι η ζωτικότητα και η διάρκεια τής δουλειάς τού σωματείου.

Ο "Κύκλος" επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης, την προβολή δηλαδή των επτακοσίων φωτογραφιών μέσα από είκοσι οθόνες υπολογιστών. Με τον τρόπο αυτό ο "Κύκλος" υιοθετεί τη νέα ψηφιακή τεχνολογία, η οποία δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί ανατροπές συνηθειών και αντιλήψεων στον φωτογραφικό χώρο, και ταυτόχρονα υπογραμμίζει, αυτό που ήταν πάντα πεποίθηση τής πλειοψηφίας τού "Φωτογραφικού Κύκλου": "το σημαντικό είναι το περιεχόμενο τής φωτογραφικής εικόνας και είναι ευχής έργον οι φωτογραφίες να διαδίδονται με τον πιο προσιτό και απλό τρόπο".

www.pathfinder.gr με πληροφορίες από την ERT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα