dpgr Unplugged ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας των μελών του DPGR

Τα αρχικά DPGR σημαίνουν Digital Photography GReece.
To DPGR είναι ένα vortal με απώτερο σκοπό την διάδοση της ψηφιακής φωτογραφίας στην Ελλάδα. Η Εικονική Κοινότητα DPGR ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 21 Φεβρουαρίου 2002. Οι ιδρυτές της Κοινότητας, ορμώμενοι από την αγάπη τους για την φωτογραφία, ξεκίνησαν
την προσπάθεια με πάθος και μεράκι και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κλίμα παρέας, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό στο forum της DPGR.
Το forum, φιλικό στο χρήστη, με λειτουργική κατηγοριοποίηση και πλούσια θεματολογία, προσφέρει στα μέλη του έγκυρη και συνεχώς ανανεούμενη πληροφόρηση που αφορά την τέχνη, την τεχνική, την αισθητική και την φιλοσοφία της φωτογραφίας. Παράλληλα φιλοξενεί την μεγαλύτερη on-line συλλογή φωτογραφιών στην Ελλάδα, που συνοδεύεται από πλούσιο και διδακτικό κριτικό σχολιασμό καθώς και πλήθος αφιερωμάτων σε καταξιωμένους φωτογράφους.

Η πολυμορφία, το βάθος και η εγκυρότητα της ύλης που περιλαμβάνει, καθιστούν το dpgr μια ανοιχτή σε όλους – εγγεγραμμένα μέλη και μη – πηγή γνώσεων για την μελέτη αλλά κυρίως για την απόλαυση του φωτογραφικού φαινομένου.
Σήμερα, η Εικονική Κοινότητα DPGR αριθμεί πάνω από 20.000 μέλη.


Οι Ζακυνθινοί εραστές της φωτογραφίας οργανώθηκαν και ίδρυσαν το Δεκέμβριο του 2005 το πολιτιστικό σωματείο «Ομάδα Αναζήτησης και Δημιουργίας Φωτογραφικής Μνήμης ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ»
Ο πρώτος στόχος του ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ είναι να αναζητήσει τη φωτογραφική μνήμη, ανασύροντας παλιές φωτογραφίες, καταγράφοντας και αρχειοθετώντας τις σε ψηφιακή μορφή και σε βάθος χρόνου, με τη δημιουργία του κατάλληλου χώρου, να τις εκθέτει.
Ο δεύτερος στόχος είναι να δημιουργήσει φωτογραφική μνήμη. Να συνδράμει δηλαδή στη πολιτιστική κληρονομιά των επόμενων γενιών, επενδύοντας στη καλλιέργεια και τη προαγωγή της σύγχρονης φωτογραφικής τέχνης στο νησί. Για το σκοπό αυτό οργανώνονται
σεμινάρια «μύησης» στη τέχνη της φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους, προβολές και κριτική ανάλυση φωτογραφιών, διαλέξεις γνωστών Ελλήνων φωτογράφων, ιστορικών και τεχνοκριτικών πάνω στη μελέτη των τάσεων και των δυνατοτήτων της φωτογραφίας, εκθέσεις μελών της ομάδας αλλά και φωτογράφων από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και εκδρομές με στόχο τη φωτογράφηση. Τέλος γίνεται προσπάθεια προσέγγισης των μικρότερων ηλικιών με σκοπό την καλλιέργεια καλλιτεχνικής παιδείας.
Η έκθεση DPGR Unplugged, που διοργανώνει για πρώτη φορά το “ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ» αποτελεί την ευτυχή συνάντηση αυτών των δύο φορέων που, ο καθένας στο χώρο του και στον βαθμό που του αναλογεί, καλλιεργούν την φωτογραφική παιδεία και τον πολιτισμό.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκθεση, έχουν όλες διακριθεί σε διαγωνισμούς και ψηφοφορίες μεταξύ των μελών του DPGR την διετία 2006 - 2007 και αναδεικνύουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την πολυμορφία και την δημιουργική αναζήτηση των φωτογράφων του DPGR.

Τα εγκαίνια της έκθεσης γίνονται την Μ. Τετάρτη 23 Απριλίου 2008, και ώρα 21.00,
στην αίθουσα της «Λέσχης ο Ζάκυνθος», στην Πλατεία Αγίου Μάρκου στην Ζάκυνθο.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 11-14 & 19-21, Κυριακή του Πάσχα: κλειστά.
Διάρκεια έκθεσης: 23 Απριλίου - 4 Μαϊου 2008.
Όσοι βρεθούν στο Τζάντε για τις Πασχαλινές τους διακοπές, αξίζει να επισκευθούν την έκθεση!

1 σχόλιο

  1. ena site pou stoxo exei to kerdos , mixalis vlastos o astinomos fasistas tou dpgr kai poulimenos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα