ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ

Έπεσε μετεωρίτης!

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο ουράνιο φαινόμενο ήρθαν αντιμέτωποι εκατοντάδες κάτοικοι του νομού, την Παρασκευή το βράδυ. Η πτώση ενός μεγάλου φωτεινού αντικειμένου, που σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων πρόκειται για μετεωρίτη, συνοδεύτηκε από υπόκωφο θόρυβο, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επισκεπτών αλλά και κατοίκων της περιοχής του Ευδήλου, που επικοινώνησαν με τον «Αρμονία», λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ένα φωτεινό αντικείμενο έγινε ορατό στον ουρανό. Όπως είπαν ο αστεροειδής ήταν 5 φορές μεγαλύτερο από αεροπλάνο, και έπεσε πίσω από το βουνό στην περιοχή Θερμή.

Το ίδιο φαινόμενο έγινε αντιληπτό από κατοίκους του Καρλοβάσου και του Μεσοκάμπου του δήμου Πυθαγορείου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, ο αστεροειδής είχε περίπου ένα μέτρο μέγεθος, και η ταχύτητα με την οποία εισήλθε στην ατμόσφαιρα της γης ξεπέρασε τα 50.000 χιλιόμετρα την ώρα.

Το φαινόμενο ερευνάται, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και την αρμόδια υπηρεσία της ΝΑΣΑ στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μετεωρίτες καθώς εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα, αναπτύσσουν θερμοκρασίες 1.648,8 βαθμών Κελσίου και εκρήγνυνται. Αποτελούνται από 91% σίδηρος, 8,5% νικέλιο και 0,5% κοβάλτιο.

Το φως που γίνεται ορατό δια γυμνού οφθαλμού, προέρχεται από την ταχύτητα του αστεροειδούς και την πίεση που προκαλείται καθώς χτυπάει την γήινη ατμόσφαιρα.

ραδιο αρμονια


Καθισμένοι την Παρασκευή 22 Αυγούστου (παραμονή αναχώρησης από το νησί) στο μπαράκι της Μακούλας, πίναμε τα ποτάκια μας και λέγαμε ιστορίες απ αυτές που κάνουν τα τσιμέντα να τρίζουν από τα γέλια.

Κάπου κοντά στα μεσάνυχτα, φωτίστηκε ο ουρανός και η θάλασσα του Μπάλου. Ήταν ασύλληπτη η φωτεινότητα της λάμψης. Έσβησε λίγο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κάποιοι μίλησαν για φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από τα βράχια μετά την Αγία Πελαγία.

Ο φίλος μου ο Μαρίνος είχε διαφορετική άποψη και επέμενε: "Ήταν αστρικό φως!! Μετεωρίτης" !!

Δεν έπεισε τους περισσότερους, που γέλασαν.

Τελικά είχε δίκιο!!! Μπράβο παληκάρι μου. Και αστρονόμος-φυσικός!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα