ZOOM : ΦΕΝΕΟΣ "ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ" - PART 1

helen_lake_zoom

Ένας από τους πιο όμορφους ορεινούς δήμους του Νομού Κορινθίας, με έδρα την Γκούρα, ο Δήμος Φενεού δικαίως έχει χαρακτηριστεί «Κορινθιακή Ελβετία» για τη μοναδικής ωραιότητας θέση του.
Περιλαμβάνει τις πρώην κοινότητες Μοσιάς, Μεσινού, Ματίου, Αρχαίας Φενεού (Καλυβίων), Στενού, Φενεού (Συβίστας), Πανοράματος και Άνω-Κάτω Ταρσού.
Στα κρυστάλλινα νερά της τεχνητής λίμνης Δόξας καθρεφτίζονται οι πανέμορφες κορυφές των Αροανίων και της Κυλλήνης, ενώ το «Παλιομονάστηρο» στο κέντρο της λίμνης είναι το «Ποντικονήσι» της Κορινθίας.
Η περιοχή του Φενεού εκτείνεται σε ένα μεγάλο οροπέδιο σε σχήμα τριγωνικό, «στεφανωμένο» από πυκνά δασοβουνά, γειτονεύοντας δυτικά με το Νομό Αχαΐας και το Νομό Αρκαδίας νότια.
 
Διαβάστε περισσότερα
ΕΔΩ

6 σχόλια

  1. Tην περιοχή την γνωρίζω και πραγματικά είναι πανέμορφη!
    Απο ένα χωριό της Ορεινής Κορινθίας που ονομάζεται Καστανιά, λίγο πιο κάτω απο την Γκούρα, καταγόταν η μητέρα του πατέρα μου.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφο τοπίο πραγματικά!
    Δυστυχώς τον περασμένο χειμώνα που πήγα έβρεχε καταρρακτωδώς και δεν μπορέσαμε να την απολαύσουμε σε όλο της το μεγαλείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω πάει και είναι πράγματι πολύ όμορφα.

    Κι αφού πέρασα τόσο αργά, θα ευχηθώ καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακρινέ μου ξάδερφε, απαράδεκτο να έχουμε τόσο κοντά τη "μακρινή Ελβετία" και να μη τη γνωρίζω.

    Πανέμορφος τόπος, υπέροχες φωτογραφίες.

    Υπόσχεση να το γνωρίσω αυτό το μέρος.

    Χίλια ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι σύμπτωση:):) πριν λίγο μιλούσα στο τηλέφωνο με μια φίλη και μου έδινε πληροφορίες γιαυτήν την περιοχή που έχω βάλει στόχο να επισκεφτώ μάλλον με τον καινούργιο χρόνο..
    Υπέροχες εικόνες!!!
    την καλησπέρα μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα