~ Ο Μαραθόκαμπος - Ανάλεκτα και άλλα... ~

Ο Σύλλογος των Απανταχού Μαραθοκαμπιτών εξέδωσε πρόσφατα το νέο βιβλίο του αγαπητού κ. Ευάγγελου Κιλουκιώτη, με τίτλο «Ο Μαραθόκαμπος, ανάλεκτα και άλλα…». 

Την επιμέλεια της έκδοσης είχε η κ. Αγγελική Δηλανά – Δετρούζου.
Το υπέροχο αυτό βιβλίο κυκλοφόρησε σε 300 αντίτυπα και περιλαμβάνει διάφορα άρθρα του συγγραφέα σχετικά με τη γεωγραφία της ευρύτερης περιοχής μας, το ανάγλυφο του τόπου, τη θάλασσα και τους κατοίκους, τις κλιματολογικές συνθήκες, τη χλωρίδα και την πανίδα, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και πολλά άλλα.
Το βιβλίο θα παρουσιασθεί στο κοινό σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου στη Σάμο και θα διατίθεται σε όλες τις προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου. 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση του βιβλίου και την εκδήλωση, ΕΔΩ!


"Το βιβλίο «Μαραθόκαμπος - Ανάλεκτα και άλλα» είναι μια πολύ προσεγμένη, ερευνητική θα έλεγα, εργασία, που εντυπωσιάζει με την ποικιλία των θεμάτων και τον πλούτο των πηγών, απ' όπου ο συγγραφέας αντλεί τις πληροφορίες και τεκμηριώνει τις απόψεις του.
0 γραπτός λόγος είναι απλός, λιτός, με γλωσσική σαφήνεια και ωραία αφηγηματικότητα που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος.
Η ύλη είναι ταξινομημένη σε ενότητες - κεφάλαια και καλύπτει σφαιρικά και αναλυτικά όλα σχεδόν τα τοπικά θέματα.
Αναφέρω μερικά όπως: γεωγραφία της περιοχής, ανάγλυφο του τόπου, η θάλασσα και οι κάτοικοι, κλιματολογικές συνθήκες, χλωρίδα και πανίδα, ο πολιτισμός, οι παραδόσεις και πολλά άλλα.
Γενικά ο αναγνώστης διαβάζοντας το βιβλίο βοηθιέται να γνωρίσει καλλίτερα τον Μαραθόκαμπο και την ιστορία του.
Είναι μια πολύτιμη προσφορά στον τόπο.
Πιστεύω ότι θα διαβαστεί από πολλούς Μαραθοκαμπίτες, Σαμιώτες και όχι μόνο, γιατί δεν είναι απλά ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, αλλά, το σημαντικότερο, δημιουργεί πολίτες πληροφορημένους για το τόπο τους.
Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.
Πρέπει να αποτελέσει κίνητρο και πηγή έρευνας έστω για λίγους, που θα θελήσουν να ασχοληθούν και να προσθέσουν και τις δικές τους εργασίες πάνω σε παρόμοια θέματα.νας έστω για λίγους, που θα θελήσουν να ασχοληθούν και να προσθέσουν και τις δικές τους εργασίες πάνω σε παρόμοια θέματα."
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ   SAMOS Island

1 σχόλιο

  1. Πάντα ακούραστος ...
    και δημιουργικός ο κυρ - Βαγγέλης !!!
    Ελπίζω να το πάρω σύντομα στα χέρια μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα