Η «μικρή Ιστορία» του Λαογραφικού Μουσείου Κουμεΐκων

Στα πλαίσια της εξαιρετικής σειράς εκπομπών του Γιώργου Σκαπέτη με τίτλο «μικρές Ιστορίες», η κάμερα της Σαμιακής Τηλεόρασης, επισκέφτηκε το πανέμορφο χωριό των Κουμεΐκων και έκανε ένα αφιέρωμα, σαν μια «εκπλήρωση ιστορικού χρέους» προς το Λαογραφικό Μουσείο, «Δημήτριος Παπαϊωάννου» και τους ανθρώπους του.
Οι οικοδέσποινες και υπεύθυνες για το τελικό αποτέλεσμα, Σταυρούλα Παπαθεοφάνους και Σταματία Φαλιέρα, υποδέχθηκαν τις «μικρές Ιστορίες» στο εσωτερικό του Μουσείου και με τη βοήθεια του πολύπειρου παρουσιαστή ξετύλιξαν σιγά σιγά το νήμα της ιστορίας του κτιρίου και το χρονικό του σύγχρονου επιτεύγματος.

Αναφέρθηκαν στην πρότερη κατάσταση του οικήματος, στην ιστορία των ανθρώπων που έζησαν εκεί, στον τρόπο που λειτούργησαν προκειμένου να αφήσουν ανέπαφα τα σημάδια των καιρών και των γεγονότων και στη συμβολή βέβαια όλων όσων βοήθησαν. Στον τρόπο υποδοχής και καταγραφής ακόμα, όλων των προσφερόμενων αντικειμένων.
Έγινε αναφορά στη σημερινή λειτουργία του χώρου και στο πως θα γίνει περισσότερο γνωστή η ύπαρξη και η σπουδαιότητά του.


Το υπόλοιπο μισό της εκπομπής καλύφθηκε από μια υπέροχη περιήγηση, σε όλους τους χώρους και τα δωμάτια, αποκαλύπτοντας την αυθεντική ομορφιά και αξία του εσωτερικού και των εκθεμάτων του.
Ακόμα μεγαλύτερη αξία για όλους όσους βρίσκονται μακριά από το χωριό, αποτελεί αυτή η καταπληκτική φιλμαρισμένη ξενάγηση και αναδεικνύει το λαογραφικό μουσείο σε σημείο αναφοράς για την ιστορική μνήμη του τόπου.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή μέσα από το web tv της σαμιακής τηλεόρασης.

Υ.Γ. Η αναφορά στο πρόσωπό μου από το φίλτατο παρουσιαστή,  αν και περιττή,  μου χάρισε εντούτοις ένα τεράστιο χαμόγελο, που το διατήρησα για πολλές ώρες, προκαλώντας έτσι εύλογη απορία και ανησυχία τους γύρω μου… Ευχαριστώ Γιώργη!!!

2 σχόλια

  1. Πόσα κουβάρια και νήματα χρειάζεται να ξετυλίγουμε, Γιώργη, μακρινέ μου ξάδερφε, ως «εκπλήρωση ιστορικού χρέους» όλοι μας για να αναδείξουμε όσα αγνοούν οι φορείς που θα έπρεπε να τα αναδεικνύουν και να τα προσέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση.
    Να μαθαίνουμε κι εμείς που είμαστε πιο μακριά τι γίνεται στο νησί.

    Σ' ευχαριστούμε και ..χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα