"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία"


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, στην Παλαιά Βουλή, η βράβευση των «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.

Με το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η σχολική περίοδος 2015-2016 ανέδειξε 1.094 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα.

Στα 14 χρόνια ζωής αυτού του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 16.000 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων διακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας.

Τιμητική βράβευση για τους Πρώτους εκ των Πρώτων στα Νησιά του Αιγαίου

Από το νομό ΣΑΜΟΥ και το Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου Μαυρογένειο, ο Μαράτος Κωνσταντίνος, εισήχθη με αριθμό μορίων ΕΠΑΛ 1.918 στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Στο νομό ΣΑΜΟΥ διακρίθηκαν 4 μαθητές σε 11 σχολεία.

Από το νομό ΧΙΟΥ και το Γενικό Λύκειο Βροντάδου, πρώτος των πρώτων ανάμεσα από 8 αριστεύσαντες των συνολικά 16 σχολείων του νομού, αναδείχθηκε ο Αποστολίδης Γιώργος, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.440 στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης - Βενιαμίν ο Λέσβιος, πρώτη των πρώτων του νομού ΛΕΣΒΟΥ, η αριστούχος Καραβατάκη Ευστρατία, εισήχθη με αριθμό μορίων 19.387 στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνολικά στο νομό βραβεύθηκαν 10 αριστούχοι από 30 σχολεία.

Στο νομό ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, διακρίθηκε η Μαραγκού Ελένη από το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.466 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Στο νομό βραβεύθηκαν 20 μαθητές σε σύνολο 51 σχολείων.

Από το νομό ΚΥΚΛΑΔΩΝ και το Γενικό Λύκειο Νάξου, η αριστούχος Γρυλλάκη Γεωργία, εισήχθη με αριθμό μορίων 19.534 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά στο νομό βραβεύθηκαν 15 αριστούχοι σε σύνολο 44 σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα