Με τη Φωτογραφική Ομάδα Σάμου στην Photovision 2017


Από τη στιγμή που η Φωτ.Ο.Σ. αποφάσισε να λάβει μέρος στην ετήσια έκθεση Photovision, η παρουσία μας εκεί, ήταν επιβεβλημένη!!!Μετά την πολύ πετυχημένη 1η έκθεση της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι στον υπαίθριο χώρο της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου, πλήθος από φωτο-συναντήσεις και φωτο-βόλτες, έδωσε το παρόν στη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση (120 εκθέσεις φωτογραφίας - 220.000 επισκέπτες) για την εικόνα και τις εφαρμογές της, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο, από 11-13 Μαρτίου 2017.


Στο περίπτερο της Φωτ.Ο.Σ. μας υποδέχτηκε ο φίλος Τάσος Σαραντίδης και είχαμε μια πολύ ευχάριστη συζήτηση.

"Η πρώτη φορά έχει πάντα τις δυσκολίες της, αλλά παράλληλα σου δίνει την ευκαιρία για γνωριμία με πλήθος άλλων αντιλήψεων και απόψεων σχετικά με τη φωτογραφία και αυτό που μένει αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια!!"


Τα μαγευτικά τοπία και οι εικόνες της Σάμου, αποτυπωμένα μέσα από τα μάτια των μελών της ομάδας, αποτέλεσαν μαγνήτη για τους επισκέπτες της έκθεσης.


Από τις υπόλοιπες συμμετοχές, ξεχώρισα την Φωτογραφική Εταιρία Μυτιλήνης (ΦΕΜ) με φωτογραφίες εστιασμένες στο προσφυγικό ζήτημα,τα παγωμένα τοπία, από το Πρότυπο-Φωτογραφικό-Εργαστήρι-Σερρών,
οι «Υπεραστικές Περιπλανήσεις» από την ομάδα Greek Instagram Eventsκαι η συγκλονιστική έκθεση του εργαστηρίου φωτογραφίας του Κέντρου Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (ΚΕΨΥΕ)

~*~

Η φετινή Photovision χαρακτηρίστηκε από τον χαμηλό αριθμό επαγγελματικών συμμετοχών, σχετικά με τον εξοπλισμό. Από τις γνωστές εταιρίες κατασκευής φωτογραφικών μηχανών, μόνο 2 έδωσαν το παρόν.
Δεν έλειψαν εν τούτοις, τα εντυπωσιακά εκθέματα και όλες οι νέες τάσεις στον επαγγελματικό εξοπλισμό και στην τεχνολογία της εικόνας.


Το παρόν έδωσε και η νεοσύστατη Πανελλήνια Ένωση Χειριστών ΣμηΕΑ


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Η Φωτογραφική Oμάδα Σάμου ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το Νοέμβριο του 2013 και είναι αμιγώς ερασιτεχνική.

Την 01/12/2015 έγινε επίσημα σωματείο/σύλλογος.

Ο σκοπός της είναι καλλιτεχνικός , πολιτιστικός ,εκπαιδευτικός και να φέρει κοντά τους ανθρώπους που ως κοινό έχουν την αγάπη για την φωτογραφία με ανταλλαγή απόψεων, την επιμόρφωση και την τεχνική και αισθητική εξέλιξη.

Tο διοικητικό συμβούλιο της Φωτ.Ο.Σ.:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Τσούλος Νικόλαος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:Κωνσταντάκη Ελεάννα
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Καρύδα Σταματία
ΤΑΜΙΑΣ:Σαραντίδης Ανέστης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Παυλιδάκη Ηρώ
ΜΕΛΗ:Νεοφώτιστος Εμμανουήλ/Λεονταρίδου Άννα

Το mail επικοινωνίας είναι samosfgroup@gmail.com.

3 σχόλια

 1. Γεια σου Γιώργαρε!
  Μου είπε ο Τάσος οτι πέρασες, κρίμα δε σε πρόλαβα..
  Χαιρετισμούς από την ομάδα μέσα στο καράβι του γυρισμού!
  Σε ευχαριστούμε για την όπως πάντα όμορφη ανάρτηση στο 'mpalos blog'

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιάννης Καλογερόπουλος15 Μαρτίου, 2017

  Πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα