1/2 κιλό ρεβίθια
2-3 κρεμμύδια τριμμένα
Δυόσμο μπόλικο ψιλοκομμένο
1-2 κούπες αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
Βήματα
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια για 2 24ωρα σε άφθονο νερό.
Ετοιμασία
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε σε γουδί ή στο multi (να γίνουν τρίμματα).
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και νερό και τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν μια πηχτή μάζα.
Παίρνουμε μία κουταλιά από το μίγμα και το ρίχνουμε σε καυτό λάδι.
Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε
ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ : «Ίσως έχω ξανά πει ότι στη Σάμο έφαγα τους ωραιότερους Ρεβυθοκεφτέδες. Παρ ότι μου είχαν διαφημίσει πολύ αυτούς της Σίφνου και δοκίμασα κι απ αυτούς σε πολλά σημεία, της Σάμου είναι πρώτοι!!»
Συμφωνώ απολύτως: της Σάμου ειναι οι καλύτεροι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή..και πώς να τους χορτάσεις..
(αχ, πότε θα ξαναπάω!)
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ!!!
ΔιαγραφήΔεν υπάρχει είναι οι καλύτεροι!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσυμφωνώ απολύτως.. ο καλύτερος μεζές
ΑπάντησηΔιαγραφήΡεβυθοκεφτέδες και σαμιώτικο κρασί for ever
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΜΕΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΣΑΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!! ΕΙΜΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΑ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ..... ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΕΔΩ!!!!!!!!!!!!!! ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΟΙ, ΟΣΟ ΤΟ ΝΗΣΙ!!!!!!!!!!!!!!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι από την Σάμο αν και έχω να έρθω πολλά χρόνια. Είναι μακράν οι καλύτεροι ρεβιθοκεφτέδες,και η συνταγή η οποία δίνεται είναι αυτή που έχω γνωρίσει και μάθει από την γιαγιά και την μαμά μου.
ΔιαγραφήΜαρία Φ.
νοστιμοι ηταν με 3 κ.γ αλατι αλλα την επομενη φορα θα βαλω και σκορδο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα επισκευφτεί τη Σάμο πριν μερικά χρόνια όπου και έφαγα ρεβυθοκεφτέδες για πρώτη φορά. Μου άρεσαν πάρα πολύ και από τότε φτιάχνω κατά διαστήματα, κυρίως τις σαρακοστές. Δοκίμασα σήμερα και τη δική σας συνταγή. Τα κεφτεδάκια μου βγήκαν υπέροχα!!! Ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ κι εγώ Ελένη που συνεχίζετε να κρατάτε "ζωντανή" την ανάρτηση με σχόλια σαν το δικό σου, ύστερα από τόσα χρόνια στον αέρα!!!!!!!! Να είσαι καλά!!!!
ΔιαγραφήΗ συνταγή αυτή σκίζει ..όσο και το υπέροχο νησί της Σάμου ..ευχαριστούμε ..έγιναν πεντανόστιμοι.Πυθαγόριες νοστιμιές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Αργυρώ για τα καλά σου λόγια!!!! Χαίρομαι που σας άρεσαν!!!! Να είσαι καλά!!!
Διαγραφή