Στο Cafe του Ιανού με την Τασούλα Επτακοίλη


Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Συναντήσεις με Μουσικούς στο Cafe του ΙΑΝΟΥ», χθες Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, στις 20:30, η Τασούλα Επτακοίλη είχε καλεσμένο της τον Φίλιππο Πλιάτσικα.

Ο τραγουδοποιός αφηγήθηκε τη ζωή του, μια ζωή γεμάτη ανατροπές.

Από το τσαγκαράδικο του πατέρα του, όπου έκανε πρόβες, στο δικό του, υπερσύγχρονο στούντιο ηχογραφήσεων, το Μέλυδρον.


Από τα πρώτα live, με κοινό που δεν ξεπερνούσε τα δεκαπέντε άτομα, στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο, στο Ηρώδειο, στο Παλλάς και σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους όλης της Ευρώπης.

Από το ντέμο που με τον Μπάμπη Στόκα περιέφεραν στις δισκογραφικές εταιρείες, στους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.

Ο πατέρας του που έφυγε νωρίς, η μαμά Αθηνά (πρώτη... μάνατζερ των Πυξ Λαξ), ο Μάνος Ξυδούς, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας: πρόσωπα που, μεταξύ άλλων, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία του.


Στον Φίλιππο χθες έκαναν παρέα φίλοι του μουσικοί και τραγουδιστές ( Γιάννης Μηλιώκας, Μύρωνας Στρατής, Ροδούλα Κουταλέλλη ) ενώ μετά το τέλος της πολύ ενδιαφέρουσας συνομιλίας, έπαιξε μερικά τραγούδια, από αυτά που έχουν σημαδέψει την πορεία του.

Ολόκληρη η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά και μπορείτε να τη δείτε στο παρακάτω link

~*~
Η φίλη μου η Τασούλα


Η Τασούλα Επτακοίλη γεννήθηκε στη Σάμο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας, αλλά από τη διδασκαλία (ευτυχώς ή δυστυχώς) προτίμησε τη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 2001 εργάζεται στο περιοδικό «Κ» της Κυριακάτικης Καθημερινής, ενώ επί δεκαπέντε και πλέον χρόνια ήταν παραγωγός του Μελωδία Fm 99,2.

Την "ακολουθώ" πολλά χρόνια, παρακολουθώντας την επαγγελματική της πορεία τόσο μέσα από τη δημοσιογραφία, όσο και την "εικόνα" της φωνής της, πριν και ανάμεσα στις μουσικές και τα τραγούδια του ΜΕΛΩΔΙΑ που αγαπήσαμε κάποτε.

Ένοιωθα πάντα κρυφό καμάρι για την ποιότητα της δουλειάς της τόσο στα φύλλα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ όσο και στον αέρα των ερτζιανών και για έναν ακόμα λόγο: Γεννηθήκαμε στον ίδιο τόπο, στο ίδιο νησί, ενώ τα χωριά μας απέχουν "ένα τσιγάρο δρόμο".

Συναντηθήκαμε "ψηφιακά" τα τελευταία χρόνια λόγω και της δικής μου ενασχόλησης με τη μπλογκόσφαιρα, ενώ ο ΜΠΑΛΟΣ και τα ΚΟΥΜΕΪΚΑ στάθηκαν πολλές φορές η αφορμή να ανταλλάξουμε σχόλια, πληροφορίες και απόψεις.

Πολλά κείμενά της, κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τη Σάμο που αγαπάμε και τους ανθρώπους της, έχουν φιλοξενηθεί αναδημοσιεύοντας τα με υπερηφάνεια στους δικούς μου δικτυακούς τόπους.


Χθες, μετά την πρόσκληση που μου έστειλε, βρήκα τελικά το χρόνο να την παρακολουθήσω από κοντά και να διαπιστώσω ότι όλα αυτά που είχα σχηματίσει σαν εικόνα στο μυαλό μου ήταν πέρα για πέρα αληθινά!

Η κουβέντα που παρακολουθήσαμε, όσοι τυχεροί βρεθήκαμε χθες στον ΙΑΝΟ, θα μπορούσε κάλιστα να αποτελέσει το υλικό μιας ξεχωριστής, ιδιαίτερης εκπομπής στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, που τόσο πολύ μας κάνουν να υποφέρουμε με την "ποιότητα" των παραγωγών που προβάλουν.
Επαγγελματική προετοιμασία και στήσιμο, αμεσότητα, εύστοχες ψαγμένες ερωτήσεις, σπουδαία τραγούδια κι ένα τελικό αποτέλεσμα που σου αφήνει μια υπέροχη γλύκα στην ψυχή...
"Γεια σου πατριώτισσα!!"

1 σχόλιο

  1. Την κ. Τασούλα Επτακοίλη την παρακολουθούσα κι εγώ, όντας φανατικός ακροατής του Μελωδία... Τι έκπληξη να μάθω ότι είναι και συμπατριώτισσά σου, ξάδερφε!

    Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα