- ½ κιλό καρότα
- ½ κιλό κολοκυθάκια
- 1 κιλό πατάτες
- 250 γρ. φέτα
- 120 γρ. τυρί ρεγκάτο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- Λίγο ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο
- Ρίγανη
- Γλυκάνισο
- Αλάτι και πιπέρι
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε ρίγανη, γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει πολτός. Επειδή τα λαχανικά θα βγάλουν τα υγρά τους, δε χρειάζεται να προσθέσουμε νερό. Αν όμως δούμε ότι είναι στεγνά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Αφού έχουμε κάνει τον πολτό, ρίχνουμε τη φέτα τριμμένη, ανακατεύουμε λίγο ακόμη και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε το πυρέξ και στρώνουμε τριμμένη φρυγανιά στον πάτο, για να μην κολλήσουν τα λαχανικά μας στο ψήσιμο. Αδειάζουμε λοιπόν, το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο πυρέξ, προσθέτουμε το ρεγκάτο τριμμένο και τη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε μια μπαμπάτσικια μερίδα και… καλή μας όρεξη!
Η συνταγή είναι δημοσιευμένη στο Νηστικό αρκούδι
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου