Δίκη του blogme.gr - "Όχι στην Ποινικοποίηση των RSS" λένε οι Χρήστες


Του Νίκου Βασιλάκου blogs.in.gr/vasilakos
Στην ποινικοποίηση των RSS στη χώρα μας ενδέχεται να οδηγήσει o δικαστικός αγώνας κατά του blogme.gr.

Η διαμάχη μεταξύ των κυρίων Τσιπρόπουλου (http://www.blogme.gr/) και Λιακόπουλου (http://www.liako.gr/) φτάνει στο δικαστήριο σύντομα, όμως η δικάσιμος της 21/06 αναβλήθηκε λόγω προσφυγής της πλευράς Τσιπρόπουλου κατά του κλητηρίου θεσπίσματος ως αόριστου.

Μήλον της έριδος ήταν το blog funel.blogspot.com το οποίο σατιρίζει τον κ. Λιακόπουλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν το blogme.gr μέσα στους αυτόματους συνδέσμους ροής περιεχομένου (RSS) εμφάνισε περιεχόμενο από το funel.

Η υποβολή μήνυσης συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του ιδιοκτήτη του blogme.gr οδήγησε σε επιδρομή της αστυνομίας στην οικία του κ. Τσιπρόπουλου, σε κατάσχεση του υπολογιστή και σε αυτόφωρη σύλληψη του blogger. Αυτό συνέβη ενώ το blogme.gr απλώς περιείχε τον σύνδεσμο περιεχομένου σε εξωτερικό δικτυακό τόπο και όχι το περιεχόμενο της δυσφήμησης.

Η υπόθεση κατά του blogme.gr δημιούργησε σωρεία αντιδράσεων από πλευράς των Ελλήνων blogger, οι οποίες κορυφώθηκαν στο Διεθνές Συνέδριο για την Διακυβέρνηση του Διαδικτύου που έγινε στην Αθήνα με διοργάνωση διαδήλωσης.

Η ΕΕΧΙ στο πλευρό των blogger

Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης του δικαιώματος του κ. Τσιπρόπουλου αλλά και όλων των Ελλήνων blogger να περιλαμβάνουν παραπομπές σε άλλους δικτυακούς τόπους απλής (με υπερσύνδεσμο) ή αυτόματης (με RSS) μορφής.

Διεθνείς αντιδράσεις

Η είδηση της σύλληψης του ιδιοκτήτη του blogme.gr είχε κάνει το γύρο του κόσμου, με πιο χαρακτηριστική τη δημοσίευση του BBC.

Τι είναι RSS

Στις νέες εκδόσεις των πλοηγών διαδικτύου (browser) υποστηρίζεται η υπηρεσία RSS (Rich Site Summary).

Χρησιμοποιώντας αυτήν την υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν στο πρόγραμμα πλοήγησης τους, τίτλους ειδήσεων με τη χρήση της γλώσσας XML, από ιστοσελίδες που έχουν εγγραφεί συνδρομητές.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:
Σώστε το blogme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα