Στήθος Κοτόπουλου με Vermouth, Φασκόμηλο & Μοσχοκάρυδο (για 2 άτομα)

ΥΛΙΚΑ

2 Φιλέτα κοτόπουλου καθαρισμένα από τη πέτσα και τα κόκκαλα
2 κουτ. της σούπας αλεύρι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φασκόμηλο
1/4 κουτ. του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/8 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/8 κουτ. του γλυκού πιππέρι
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1/4 της κούπας Βερμούτ ξηρό
1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
ΒΗΜΑΤΑ
Σε ένα ρηχό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το φασκόμηλο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάλτε το κοτόπουλο μέσα στο μπολ και πασπαλίστε το με το μείγμα, αφήστε το στην άκρη. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και το μαγειρεύετε για 5 έως 7 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές ωσότου πάρει καφέ χρώμα. Προσθέτετε το βερμούτ και την ψιλοκομμένη πιπεριά και ανακατεύετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά, έως ότου μαλακώσει.

Σερβίρετε γαρνίροντάς το με φύλλα φασκόμηλου.

Το “πιάτο” παρουσιάζει ο σεφ Δημήτρης Μαργαρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα