Χοιρινές Μπριζόλες Κρασάτες και easy ρύζι

ΥΛΙΚΑ
4 Χοιρινές Μπριζόλες
2 Σκελίδες Σκόρδο
3 φύλλα Φασκομηλιάς ή Τσάι του βουνού (και να είναι από τον Κέρκη)
Ρίγανη - Αλάτι – Πιπέρι – Μπούκοβο
5 κ. σ. Λάδι
Μανιτάρια
2/3 του φλιτζανιού Κρασί
1 Λεμόνι
Μαϊντανό
Βήματα
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με το σκόρδο ψιλοκομμένο στο MULTI, το φασκόμηλο, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το μπούκοβο και 1,5 φλιτζάνι νερό. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το νερό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στη μέση.
Ρίχνουμε το λάδι και τις ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το κρασάκι και αφού εξατμισθεί τον χυμό των λεμονιών.
Τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις σερβίρουμε αμέσως.


Συνοδευτικό ρυζάκι.
1 κ.τ.σ. μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
αλάτι πιπέρι τσίλι τριμμένο
κάρυ απαλό
2,5 φλιτζάνια νερό

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη να κάψει και ρίχνουμε το ρύζι. Το γυροφέρνουμε μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το νερό και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 και το αφήνουμε να πιει το νερό του χωρίς άλλο ανακάτεμα.
Δε θέλει και πολύ 15-20 λεπτά.
Σβήνουμε το μάτι και το ρύζι περιμένει καρτερικά το σερβίρισμα.
Bon Appetite

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα