Και ο μύκητας θέλει το χρόνο του!!
Τη συνταγή αλίευσα στο πολύ καλό μαγειρικό blog THIS AND THAT , την ακολούθησα πιστά… και ιδού:
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ
430γρ (3 κούπες**) αλεύρι για όλες τις χρήσεις*
1/4 κουταλιά του γλυκού*** ξηρή μαγιά
1 1/4 κγ αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
345 γρ (1 1/2 κούπα) νερό σε θερμοκρασία δωματίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα ευρύχωρο σκεύος και το μείγμα που προκύπτει είναι αρκετά υγρό ( κολλάει στα χέρια ).
Στη συνέχεια το αφήνουμε σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 18 ώρες !!
Μετά από αυτό το διάστημα προκύπτει ένα ζυμάρι με φουσκαλίτσες στη επιφάνεια. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το φούρνο μαζί με τη γάστρα στους 250 C.
Στη συνέχεια με προσοχή αλευρώνουμε τα χέρια μας ή ένα βαμβακερό πανί (με προσοχή γιατί η ζύμη μας κολλάει) τοποθετούμε τη ζύμη, τη διπλώνουμε όπως ένα φάκελο και την τοποθετούμε γρήγορα στη γάστρα, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. (45΄ είναι αρκετά νομίζω)
Αυτό που προκύπτει είναι εκπληκτικό...
* Μπορεί να γίνει και αντικατάσταση του μισού αλευριού με αλεύρι ολικής άλεσης
** και *** εννοείται δοσομετρική κούπα και δοσομετρικό κουταλάκι
Αρχική σελίδα
H syntagi einai pragmati polu kalh! Thn exw ftiaxei para polles fores k h gefsi einai afti toy spitikou pswmiou.
ΑπάντησηΔιαγραφήIthela na rwthsw to exis: mporw na diplasiasw th dosi wste na exw ena megalutero pswmi???
Episis, tha ithela na peiramatistw me to na prosthesw se afto to pswmi liasti ntomata ktl. & ithela na rwthsw se poio stadio ths suntagis tha prosthesw ta extra ulika pou thelw.
Efxaristw!
H syntagi einai pragmati polu kalh! Thn exw ftiaxei para polles fores k h gefsi einai afti toy spitikou pswmiou.
ΑπάντησηΔιαγραφήIthela na rwthsw to exis: mporw na diplasiasw th dosi wste na exw ena megalutero pswmi???
Episis, tha ithela na peiramatistw me to na prosthesw se afto to pswmi liasti ntomata ktl. & ithela na rwthsw se poio stadio ths suntagis tha prosthesw ta extra ulika pou thelw.
Efxaristw!
@Ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ όμορφο να σχολιάζει κάποιος ανάρτησή σου που είχε μπει πριν από 2,5 χρόνια!!!
Σίγουρα μπορείς να διπλασιάσεις τη δόση, αρκεί να έχεις μεγάλη γάστρα :)
Με τη μορφή που έχει αυτή η ζύμη μπορείς να προσθέσεις τα υλικά πριν τη διαδικασία του φουσκώματος. Πάντως αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις μια παρεμφερή συνταγή που έχω βάλει τελευταία, στο μαγειρικό μου blog. Ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο!!
Καλό απόγευμα