Ε.Ο.Σ.Σάμου: «Κρασιά παγκόσμιας κλάσης από έναν εμπνευσμένο συνεταιρισμό»

Με νέο ηλεκτρονικό προφίλ, καινούριο κρασί και φρέσκες ιδέες, η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, παραγωγός των παγκοσμίου φήμης γλυκών κρασιών από μοσχάτο Σάμου, κατεβαίνει ανανεωμένη στον ελληνικό και διεθνή οινικό στίβο. Κατανοώντας πλήρως τους κανόνες της οινικής αγοράς, η ΕΟΣΣ, μια από τις πλέον επιτυχημένες συνεταιριστικές οργανώσεις της Ελλάδας, επενδύει στην εικόνα της, λειτουργώντας υποδειγματικά ως οινοποιία και παραδειγματικά ως συνεταιριστική ένωση.

Σε αυτό το πλαίσιο και κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Φεστιβάλ Γλυκών Οίνων «Νέκταρ» στην Αθήνα, η ΕΟΣΣ πραγματοποίησε μια παρουσίαση εφ' όλης της ύλης, για επαγγελματίες οίνου, εστιάζοντας στα νέα της προϊόντα, στο νέο διαδικτυακό της τόπο, στη δυναμική των γλυκών κρασιών της και γενικότερα, στις σύγχρονες επιλογές της.

«Ψηλές Κορφές» ονομάζεται το νέο ξηρό κρασί της ΕΟΣΣ, που δοκιμάστηκε στην εν λόγω παρουσίαση και παράγεται από την ποικιλία μοσχάτο λευκό. Η ποικιλία αυτή, άλλωστε, είναι παγκοσμίως αποδεκτό πως κατάγεται από αυτό το νησί και αξιοποιείται με εξαιρετικό τρόπο από την ΕΟΣΣ, τόσο για την παραγωγή γλυκών οίνων, όσο και ξηρών. Το «Ψηλές Κορφές» είναι ένα κομψό κρασί, όπου τα αρώματα του μοσχάτου εκφράζονται τυπικά αλλά όχι κραυγαλέα. Η γεύση του είναι ισορροπημένη, ανάμεσα στην οξύτητα, στο αλκοόλ και στα αρώματα στόματος, προδίδοντας την προέλευση του σταφυλιού παραγωγής του, από αρκετά μεγάλο υψόμετρο, όπως δείχνει και το όνομά του.

Υψηλά στοχεύει και ο νέος διαδικτυακός τόπος της ΕΟΣΣ (www.samoswine.gr) σύγχρονος και εναρμονισμένος με τη φιλοσοφία της συνεταιριστικής αυτής ένωσης, προβάλει ελκυστικά τόσο την ιστορία της, όσο και το μεγαλείο των γλυκών της κρασιών, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον ήλιο και τα αμπέλια του νησιού.

Τα κρασιά της Σάμου χαίρουν διεθνούς εκτίμησης και συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πλέον γνωστά γλυκά κρασιά του κόσμου. Το τριαντατριάχρονο κρασί Nectar, εσοδείας 1975, εξ άλλου, που δοκιμάστηκε στην παρουσίαση και που σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε επετειακή συσκευασία, δεν άφησε περιθώρια αμφιβολίας για το μεγαλείο των γλυκών μοσχάτων Σάμου και για το δυναμικό της παλαίωσής τους. Άψογο για την ηλικία του, πολύπλοκο και απολύτως ζωντανό, θα κυκλοφορήσει σε πολύ μικρό αριθμό φιαλών.

Και στις φιάλες, όμως, η ΕΟΣΣ ανανεώνεται. Πολύ σύντομα τα γλυκά κρασιά της Σάμου θα κυκλοφορούν σε μικρότερες και πιο κομψές φιάλες, χωρητικότητας 500 ml, που είναι περισσότερο συνδεδεμένες με την κατηγορία των γλυκών οίνων στη συνείδηση του καταναλωτή. Αφενός, προσδίδουν κύρος στο προϊόν και αφετέρου είναι πιο βολικές, αφού το γλυκό κρασί καταναλώνεται, συνήθως, σε μικρότερες ποσότητες συγκριτικά με το ξηρό. Στο ίδιο κλίμα, θα αναμορφωθούν και οι ετικέτες των κρασιών της ΕΟΣΣ, διατηρώντας, όμως, τη θεματική, άρα και την αναγνωρισιμότητά τους.

Εκτός αυτού, στην εν λόγω παρουσίαση, τα στελέχη της ΕΟΣΣ αναφέρθηκαν στην ιστορία της ένωσης, στα δύο οινοποιεία της στο νησί, στο Μουσείο Σαμιακού Οίνου, που εγκαινιάσθηκε πριν από λίγα χρόνια, καθώς και στην περσινή συμφωνία για τη διακίνηση των προϊόντων της, σε Ελλάδα και Κύπρο, με την εταιρεία εισαγωγής και διανομής οινοπνευματωδών ποτών Β.Σ. Καρούλιας, ΑΒΕΕ.

Πηγή : Ε.Ο.Σ.ΣΑΜΟΥ /ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα