Υλικά
½ κιλό φρέσκο σπανάκι
½ κιλό διάφορα χόρτα και μυρωδικά: ραδίκια, ζοχοί, καυκαλήθρες, λαπατα, τσουκνίδες, παζά, παπαρούνες :Ότι βρούμε στο μανάβη ή στη φύση
1/3 κούπας λάδι
¾ κούπας τριμμένο κρεμμύδι ξερό
1 κούπα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο - μόνο το άσπρο μέρος του (προαιρετικά)
½ κούπα ψιλοκομμένος άνηθος
½ κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός
¾ κούπας ελαιόλαδο
½ κιλό διάφορα χόρτα και μυρωδικά: ραδίκια, ζοχοί, καυκαλήθρες, λαπατα, τσουκνίδες, παζά, παπαρούνες :Ότι βρούμε στο μανάβη ή στη φύση
1/3 κούπας λάδι
¾ κούπας τριμμένο κρεμμύδι ξερό
1 κούπα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο - μόνο το άσπρο μέρος του (προαιρετικά)
½ κούπα ψιλοκομμένος άνηθος
½ κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός
¾ κούπας ελαιόλαδο
¼ φέτα σκληρή πικάντικη
½ κιλό φύλλο σπιτικό (Συνταγές από τη συλλογή μου Σελ. 155)
Αλάτι, πιπέρι
½ κιλό φύλλο σπιτικό (Συνταγές από τη συλλογή μου Σελ. 155)
Αλάτι, πιπέρι
Βήματα
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το σπανάκι και τα χόρτα. Τα ζεματίζουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Σοτάρουμε ελαφρά τα δύο κρεμμύδια και το πράσο. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα χόρτα, τον άνηθο, το μαϊντανό, και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε την φέτα σε τρίμα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ένα ένα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε επάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα πάλι ένα ένα. Χωρίζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Αλείφουμε με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε και ψήνουμε στους 200 ο C
για περίπου ένα τέταρτο. Bγάζoυμε από το φούρνο και την περιχύνουμε με σόδα. Ξαναβάζουμε στο φούρνο, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια της 45' περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου