And the Oscar goes to...

Στους αδελφούς Coen. Η ταινία τους «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ενώ για την ίδια ταινία τους απονεμήθηκε και το Όσκαρ σκηνοθεσίας, στην φαντασμαγορική εκδήλωση στο Χόλιγουντ.

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις τιμήθηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Πρώτης Ανδρικής Ερμηνείας, για την ερμηνεία του στην ταινία «Θα χυθεί αίμα».

Η γαλλίδα ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, για τον εμπνευσμένο τρόπο που υποδύθηκε τη θρυλική Γαλλίδα τραγουδίστρια Εντίθ Πιάφ στην ταινία La Vie en Rose.

Ο ισπανός ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ τιμήθηκε με το Όσκαρ για τον Καλύτερο Δεύτερο Ανδρικό Ρόλο, για την ερμηνεία του στην ταινία των αδελφών Κοέν «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους».

Η βρετανίδα Τίλντα Σουΐντον κέρδισε το Όσκαρ για τον Καλύτερο Δεύτερο Γυναικείο Ρόλο, χάρις στην ερμηνεία της στην ταινία «Μάικλ Κλέιτον», στην οποία υποδύθηκε μία ψυχρή επιχειρηματία.




Η αυστριακή ταινία "Οι κιβδηλοποιοί" (The counterfeiters) τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ Καλλίτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Στην ταινία «Ταξί προς τη Σκοτεινή Πλευρά», η οποία διηγείται την υπόθεση βασανισμού ενός αφγανού κρατουμένου σε αμερικανική βάση, απονεμήθηκε απόψε το Όσκαρ Ντοκυμανταίρ.

Η ταινία του Άλεξ Γκίμπνεϊ πραγματεύεται τον θάνατο, κατά τη διάρκεια της κράτησής του, του 22χρονου οδηγού ταξί Ντιλαουάρ στην αμερικανική αεροπορική βάση του Μπαγκράμ στα βόρεια της Καμπούλ, το 2002. Η έρευνα απέδειξε πως ο Ντιλαουάρ είχε κακοποιηθεί αλυσσοδεμένος στο ταβάνι του κελιού του για πολλές ημέρες.

Ο Γκίμπνεϊ είχε πάρει στα ζεστά τα γυρίσματα του συγκεκριμένου θέματος, καθώς ο ίδιος του ο πατέρας-που δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή-συμμετείχε στις έρευνες που προηγήθηκαν των ανακρίσεων των ιαπώνων κρατουμένων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Άλλωστε η ταινία αφιερώνεται στο θύμα και στον πατέρα του.

Οι Ντιντιέ Λαβέρν και Γιαν Άρτσιμπαλντ τιμήθηκαν με το Όσκαρ για το Καλύτερο Μακιγιάζ στην ταινία που πραγματεύεται τη ζωή της διάσημης γαλλίδας τραγουδίστριας Εντίθ Πιάφ.

Στην ταινία «Ελίζαμπεθ» απονεμήθηκε το Όσκαρ για τα καλύτερα κοστούμια.

Το Όσκαρ παραδόθηκε στην Αλεξάντρα Μπάιρν για την ταινία, η οποία αναφέρεται στα χρόνια της βασιλείας της Ελισάβετ της Αγγλίας.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ρατατούιγ» του σκηνοθέτη Μπράντ Μπέρντ, ο οποίος είχε τιμηθεί με Όσκαρ και το 2005 για την ταινία του «Αυτοκίνητα», κέρδισε Όσκαρ για την αντίστοιχη κατηγορία των ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια

  1. ΈΧΕΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΣΕ ΒΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΔΟ ΕΛΑ ΣΤΟ ΒΛΟΓ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ!

    Υ.Γ. ειρήσθω εν παρόδω, η "Ασημόπετρα" του Κ. Καλατζή, θα μπορούσε να γίνει σπουδαία ταινία Μαντολίνα και Κορέληδες δεν είναι μπροστά σε ένα τέτοιο σενάριο τίποτα.. Αντί να στήνουμε λάθος ανδριάντες για να μας βοηθήσει ο πως τον λένε εκείνος ο δημοσιογράφος (πιπέρι στο στο στόμα είδες τι έπαθε το πρε τζι άρ;) να διαφημιστούμε.. λίγο μεγαλύτερο όραμα δεν διαθέτουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ καπ-κουμ. Όπως βλέπεις ανταποκρίθηκα άμεσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχική σελίδα