ΕΣΗΕΑ : ΜΑΝΤΕΨΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!

Το μεγαλύτερο απεργιακό συλλαλητήριο της Αθήνας

«Η ΕΣΗΕΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ»

18 Μαρτίου 2008

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκαν τα εξής με ομόφωνη απόφαση των παρόντων μελών του:

  1. Ζητάμε να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
  2. Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
  3. Επεκτείνουμε την αυριανή 24ωρη απεργία, που έχει, ήδη, κηρυχθεί σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 19 Μαρτίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 20 Μαρτίου με νέα 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 20 Μαρτίου 2008 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 21 Μαρτίου 2008, ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ (ιδιωτικά ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, ΕΡΤ, ενημερωτικά sites , portals κ.λπ., καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και σε όλα τα Γραφεία Τύπου των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ). Την Πέμπτη οι δημοσιογράφοι εργάζονται κανονικά σε όλες τις εφημερίδες και το ΑΠΕ, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις εξελίξεις στον απεργιακό αγώνα. (sic)
  4. Το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που λειτουργεί και ως απεργιακή επιτροπή, θα βρίσκεται από απόψε και ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ σε διαρκή συνεδρίαση για την περιφρούρηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
  5. Η συγκέντρωση των απεργών δημοσιογράφων θα γίνει αύριο στις 11 π.μ. στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σημ.: Παρακαλούνται οι Διευθυντές των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών όπως

μεταδίδουν το συνημμένο κείμενο για την απεργία της ΕΣΗΕΑ:

«ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ»

Τελικά ποιος ζημιώθηκε από την 48ωρη ημιαπεργία των δημοσιογράφων;

Η κυβέρνηση επειδή δεν καλύφθηκε «ζωντανά» το μεγαλύτερο απεργιακό συλλαλητήριο που έχει ποτέ γίνει από τη μεταπολίτευση στην πρωτεύουσα;

Η κυβέρνηση επειδή δεν καλύφθηκε ζωντανά η ψηφοφορία στη βουλή και η πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα στο ασφαλιστικό;

Οι μεγαλοεκδότες αφού με την απόφαση της ΕΣΗΕΑ η απεργία της Πέμπτης αφορούσε μόνο τα ηλεκτρονικά μέσα και όχι τις εφημερίδες;

Η Πέμπτη για όσους δε γνωρίζουν είναι η μέρα που βγαίνουν τα Κυριακάτικα φύλλα. Αυτά μαζί με τα ένθετά τους και τα DVD τους, είναι έτοιμα από το βράδυ της Πέμπτης και μένει μόνο ανοιχτή η Πρώτη σελίδα που κλείνει την Παρασκευή.

Επειδή η κυκλοφορία τους καλύπτει και υπερκαλύπτει τις κυκλοφορίες των καθημερινών, καθιστά την Πέμπτη «μαγική» μέρα! Άλλωστε η διαφήμιση των προσφερόμενων DVD είχε ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας και δε μπορούσε να αναβληθεί η έκδοσή τους, λόγω ¨δευτερευόντων» θεμάτων όπως η απεργία για το ασφαλιστικό!! Μαλακίες θα κάνουμε τώρα;

Έτσι αυτή η διαφοροποίηση της ΕΣΗΕΑ καθιστούσε τους δημοσιογράφους απεργούς το πρωί (οι περισσότεροι δουλεύουν και στα ραδιοτηλεοπτικά) και μη απεργούς το απόγευμα στις εφημερίδες τους!!

Απεργίες με το μέτρο λοιπόν και κατά παραγγελία…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα