Με "Φρεναπάτη" η Θεατρική Ομάδα Σάμου

Ελεύθερα διασκευασμένο από τον αμερικανό συγγραφέα Τόνι Κούσνερ με τον τίτλο «Φρεναπάτη», το κλασικό έργο του Πιερ Κορνέιγ «Κωμική ψευδαίσθηση» ανεβαίνει από την Θεατρική ομάδα Σάμου το Σάββατο 5 Απριλίου.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Γαλλία.

Ο πατέρας (Πρινταμόντ), δικηγόρος επιτυχημένος από την Αβινιόν, αναγκάζει τον γιο του να φύγει από το σπίτι για να γλιτώσει από την τυραννία του. Χρόνια αργότερα, όταν έρχεται η ώρα του απολογισμού και σχεδόν του θανάτου, αποφασίζει να τον αναζητήσει. Ο γιος του όμως είναι εξαφανισμένος. Όποιο τρόπο και αν μεταχειρίζεται ο πατέρας του για να τον ξαναβρεί αποδεικνύεται μάταιος. Ώσπου φθάνει στη σπηλιά του μάγου Αλκάντρ. Ο μάγος τον υποδέχεται στο «εργαστήριό» του και αφού τον δοκιμάσει αποφασίζει να του δείξει τη ζωή τού γιου του όπως την έζησε από την ημέρα που έφυγε από το σπίτι. Μια ζωή γεμάτη από ερωτικές περιπέτειες, «καταστροφικές, αυτοκαταστροφικές, υπέροχες, γεμάτες ποίηση, πόνο και μια ιλιγγιώδη αναζήτηση της αγάπης. Ολες όμως τελειώνουν με φρικτό θάνατο». Κάποια στιγμή ο πατέρας θα δει τον γιο του να πεθαίνει μπροστά στα μάτια του και τότε θα χιμήξει κλαίγοντας, για πρώτη ίσως φορά στη ζωή του, στον χώρο όπου «εκτυλίχθηκε» η ζωή του. Παραβιάζει τον όρο που του είχε βάλει ο μάγος να μην μπει ποτέ στον «μαγικό» κύκλο, η υπόθεση όμως δεν σταματά εκεί.

Γεννημένος στο Μανχάταν το 1956, ο Τόνι Κούσνερ οφείλει τη φήμη του κυρίως στο πολυβραβευμένο έργο του επτάωρης διάρκειας με τίτλο «άγγελοι στην Αμερική», που γνώρισε τεράστια επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ στις αρχές της δεκαετίας του '90. Η διασκευή του αριστουργήματος του Κορνέιγ δεν είναι η πρώτη στο ενεργητικό του, αφού έχει μεταξύ άλλων διασκευάσει τη «Στέλλα» του Γκαίτε και τον «Καλό άνθρωπο του Σε-Τσουάν» του Μπρεχτ.


Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 5, Κυριακή 6, Τετάρτη 9, Παρασκευή 11, Σαββάτο 12, Τετάρτη 16, Σαββάτο 19 και Κυριακή 20 Απριλίου.


Με πληροφορίες από το Ράδιο αρμονία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα