Φακές με ρύζι και λουκανικάκια

Υλικά
  • 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
  • 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένo
  • 1,5 φλιτζάνι φακές ψιλές
  • 100 γρ. λουκανικάκια Φρανκφούρτης
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη τριμμένη

Βήματα

1. Ξεπλένετε τις φακές και τις βράζετε σε άφθονο νερό 4'-5'.

2. Τις στραγγίζετε καλά και κατόπιν τις ξαναβράζετε σε καθαρό νερό 35', μαζί με το σκόρδο, τη δάφνη και τα καρότα.

3. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα λουκανικάκια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.

4. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε.

5. Έπειτα ρίχνετε τις φακές με το νερό τους (αφαιρείτε τη δάφνη και το σκόρδο). 6. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και προσθέτετε τον κύβο λαχανικών

7. Βράζετε 16'-17', έως ότου γίνει σπυρωτό το ρύζι, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, και λίγο νερό.

8. Σερβίρετε σε μπολάκια και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένη ρίγανη

Κρασί: ΦΩΚΙΑΝΟΣ Ε.Ο.Σ.Σ. (αν το βρείτε!)

*Λίγο πειραγμένη συνταγή του e-TeAr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα