Διαμάχη προκαλούν τα νέα μαγιό στην κολύμβηση

Ο «πόλεμος» των εταιρειών αθλητικών ειδών, με αφορμή τις εντυπωσιακές επιδόσεις κολυμβητών που χρησιμοποιούν το νέο μαγιό της Speedo, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η εταιρία Arena, με ανοιχτή επιστολή της, καταγγέλλει ότι το επίμαχο μαγιό, με των επωνυμία «LZR Racer», καθώς και το επίσης καινούριο «Tracer Light» της εταρίας TYR, παραβιάζουν τους κανονισμούς της FINA σε σχέση με τη δύναμη της άνωσης που δέχονται τα σώματα των αθλητών την ώρα που κολυμπούν.

Η διεθνής ομοσπονδία απάντησε με ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι τα συγκεκριμένα μαγιό έχουν εγκριθεί από την ίδια και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία, που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της Arena. Παράλληλα, όμως, επισημαίνει ότι βασικός όρος για την εγκεκριμένη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος είναι η διαθεσιμότητά του σε όλους τους αθλητές, στοιχείο το οποίο αμφισβητείται για το νέο μαγιό της Speedo.

Η όλη υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, καθώς από τα μέσα Φεβρουαρίου έχουν σημειωθεί 19 νέα παγκόσμια ρεκόρ (μερικά εκ των οποίων είναι εξόχως εντυπωσιακά), στα 18 από τα οποία οι κολυμβητές ή οι κολυμβήτριες που τα πέτυχαν φορούσαν το «LZR Racer».

Το προσεχές Σάββατο (12/4), στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθήματος 25άρας πισίνας του Μάντσεστερ, η FINA έχει καλέσει όλες τις εταιρίες αθλητικών ειδών που ασχολούνται με την κολύμβηση να συζητήσουν το θέμα αυτό και, στην ανακοίνωσή της, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στη διαδικασία έγκρισης μαγιό.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα