Ισίδωρος Παπαδάμου "Σεντουκιασμένοι φλώροι"


Χθες το απόγευμα, παρέλαβα από το ταχυδρομείο το δεματάκι με τα δυο αντίτυπα του CD που μόλις πριν λίγο καιρό έφτιαξε ο Ισίδωρος Παπαδάμου (από τους "Χειμερινούς Κολυμβητές") και η οικογένειά του και η χαρά μου δεν περιγράφεται.
Ο δίσκος έχει τον απρόβλεπτο τίτλο "Σεντουκιασμένοι φλώροι" και είναι παραγωγή της εταιρίας "Σε δισκάδικα δεν μπαίνουν ούτε κέρδη τα μαραίνουν Records".
Πριν από 1 εβδομάδα περίπου, έλαβα το γράμμα του που πολύ ευγενικά με πληροφορούσε για τη νέα κυκλοφορία που είναι ανεξάρτητη παραγωγή και περιλαμβάνει 15 τραγούδια και 3 οργανικά κομμάτια.
Προσφέρεται για το κοινό σε τιμή κόστους 5,00 € + ταχυδρομικά τέλη.
Διατίθεται από τους ίδιους τους παραγωγούς Ισίδωρο και Ανδρέα Παπαδάμου σ’ όποιον το ζητήσει στο τηλ. 2394032153 ή στο email:
info@trixordo.com
Τα τραγούδια διακρίνονται αμέσως για την ποιότητά τους, την αισθαντικότητα και τη γνησιότητά τους.
Λόγια, μουσικές, αλλά και όλα τα έγχορδα λαϊκά όργανα (κατασκευαστικά) που ακούγονται είναι του Ισίδωρου Παπαδάμου.
Οι ενορχηστρώσεις έχουν γίνει από τον Ανδρέα και Ισίδωρο Παπαδάμου, ενώ η Αναστασία Παπαδάμου τραγουδά και παίζει πιάνο.
Το επεξηγηματικό σχόλιο για τον τίτλο και τη σημασία του, «λέει» πολλά και το παραθέτω αυτούσιο:

ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Οι παθιασμένοι λάτρεις του κελαηδήματος των άγριων πουλιών ενίοτε καταφεύγουν σε σκληρές μεθόδους προκειμένου να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους. Εφαρμόζουν για τα δύσκολα πουλιά, τα πιο άγρια, τα πιο ατίθασα, τη διαδικασία του σεντουκιάσματος. Ως πιο κατάλληλος για σεντούκιασμα συνήθως κρίνεται ο φλώρος (carduelis chloris). Τον κλείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σ’ ένα σεντούκι στο απόλυτο σκοτάδι, στην απομόνωση. Εκεί το πουλί – αν καταφέρει να επιζήσει μετά από τέτοιο σοκ - αλλάζει φτέρωμα, μεταμορφώνεται και ημερεύει. Λησμονεί το παρελθόν του και προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα. Τιθασεύεται, πειθαρχεί, υποτάσσεται. Κελαηδάει άφοβα, ανέμελα και παθητικά συμφιλιωμένο απόλυτα με αυτό που το ένστικτο του δίδαξε να φοβάται, τη στέρηση της ελευθερίας.
Με μια γρήγορη ματιά εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται και στους ανθρώπους ακούσια ή εκούσια, από την κοινωνία. Πολλοί άνθρωποι «σεντουκιασμένοι» κυκλοφορούν ανάμεσά μας· χωρίς αιδώ και ενοχή, πολλές φορές μάλιστα και με υπερηφάνεια κελαηδούν αυτό που τους δίδαξαν οι δεσμοφύλακές τους. Φθάνουν ακόμη και στο σημείο να το αγαπήσουν και να ταυτιστούν απόλυτα μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αρχική σελίδα